Bedste Trænings Multistation 2023

Abilica

Multi 4 ST
kr 8.995
  • Vægtmagasin: 90 kg.
  • Niveau: Alle niveauer
  • Max brugervægt: 130 kg.
  • Vægt: 205 kg.
Test Vinder

Inspire

FT1 Functional Trainer
kr 18.900
  • Vægtmagasin: 72x2 kg.
  • Niveau: Alle niveauer
  • Max Brugervægt: 150 kg.
  • Vægt: 246 kg.

Adidas

Homegym
kr 12.000
  • Vægtmagasin: 100 kg.
  • Niveau: Alle niveauer
  • Max brugervægt: 125
  • Vægt: 176 kg.

Powertec

Workbench LeverGym
kr 11.995
  • Vægtmagasin: 77,5 kg.
  • Niveau:Alle niveauer
  • Max brugervægt: 300 kg.
  • Vægt: 122 kg.

Hvad er en multistation?

En multistation, også kaldet en træningsstation, er en vægtstation hvor du har mulighed for at lave mange af de samme øvelser som du kan lave i et fitnesscenter. Forskellen på en multistation og de redskaber man finder i et center er, som navnet måske siger, at man kan lave flere øvelser i et redskab.

Alt efter hvilken multistation du vælger har du muligheden for at lave øvelser som f.eks. legcurls, bænkpres, skulderpres, pec-deck, armcurl, ab crunch og roning.

Hvilken multistation skal jeg vælge?

Hvis du skal købe en multistation er der flere parametre at overveje inden du træffer din endelige beslutning.

Først og fremmest er det vigtigt at du overvejer det antal kg. du har brug for til din træning. Er du ny og træner du mest for at holde din krop ved lige og undgå skader, hjerte-karsygdomme mv. så kan du roligt vælge en multimaskine med et mindre antal kg i vægtmagasinet. Er du derimod rutineret vægtløfter, så er det naturligvis nødvendigt for dig at vælge en maskine med et højt antal kg. i vægtmagasinet så du får den nødvendige modstand.

Dernæst er det en god idé at overvej hvilke øvelser du ønsker at kunne udføre på multistationen. De fleste har nogle basis øvelser, som bænkpres, bencurl og skuldrepres, men har du nogle særlige øvelser du er glad for at udføre, eller ønsker du at ramme nogle særlige muskelgrupper, så husk at tjekke om den pågældende type øvelser findes på din udvalgte maskine.

Selve maskinen bør også være robust og man kan som hovedregel sige at vægte på maskinen er en god indikator på hvor stabil maskinen er, en tung maskine indikerer en solid maskine, med mange dele i metal som kan tåle at blive brugt flittigt.

Er man meget overvægtig skal man også huske at tjekke hvor mange kilo multistationen anbefales til. De fleste har en maksimal bruger vægt angivet og i de tilfælde hvor det ikke står angivet, vil jeg anbefale at man tager kontakt til sælgeren.

Hvorfor styrketræning?

Styrketræning kan være med til at forbedre din livskvalitet, da du kan forebygge en lang række livsstilssygdomme. Styrketræningen øger muskelmassen, hvilket øger forbrændingen idet muskler forbrænder mere energi. Derfor bør vægttræning være en del af en hver vægttabsrejse.

For ældre mennesker kan styrketræning også hjælpe dem til et mere aktivt liv. Stærke muskler styrker balancen og støtter senerne, så man ikke så nemt falder.

Styrketræning er desuden godt for hjertet og kan være med til at forebygge hjerte- og karsygdomme.

Træn derhjemme med en multistation

Med en multistation har du mulighed for at lave din styrketræning i hjemmet. Du har nem adgang til udstyret og kan komme af sted uanset vejr og vind. Det kan derfor være nemmere at få inkorporeret styrketræningen som en del af dagligdagen, da det er nemt og hurtigt af komme i gang og man skal ikke afsætte en masse tid til transport, omklædning osv.

Har du også mod på at komme i gang med styrketræning eller er du allerede i fuld gang, men søger udstyr så du kan klare din træning der hjemme? Så er en multistation helt sikkert noget for dig.

God træning!

De Bedste Træningsstationer i 2023

Bedste træningsstation vinder: Abilica Multi 4 ST

Multistationstest vinder Abilica Multi 4 st

Abilica Multi 4 ST er den multistation/træningsstation som scorer bedst i vores sammenlignings guide. Det gør den fordi den er godt afbalanceret i forhold til anvendelsesmuligheder og pris.

Når du træner med en Abilica Multi 4 ST multistation kan du træne hele kroppen og vægtmagasinet på 90 kg. er nok for de fleste almindelige brugere.

På denne træningsstation fra Abilica kan du lave følgende øvelser:

  • Bænkpres
  • Nedtræk
  • Optræk
  • Bencurl
  • Pec-dec
  • Roning

 

Når du laver bænkpres kan du bruge to forskellige greb og ved pec-dec kan forskellige vinkler sikre dig at du får trænet hele overkroppen grundigt.

Multistationen er en solid maskine på 205 kg og med 4 træningspladser, som giver mange variationsmuligheder når du træner. Du kan naturligvis regulerer højden på sæderne, så du er sikret en ergonomisk korrekt stilling imens du træner.

Man kan træne to personer på samme tid på Abilica Multi 4 ST.

Inspire FT1 Functional Trainer

Inspire FT1 er en ordentlig maskine på hele 246 kg, men udformningen af maskinen gør at den ikke optager meget plads da den kan placeres i et hjørne.

Denne træningsstation er ideel både for begynderen og for den rutinerede. På maskinen er der to vægtmagasiner på 73 kg. hver, hvis du ønsker endnu mere vægtmodstand kan der tilkøbes to Inspire Heavy Stack Add-on kits, som inkluderer 5 stk. vægtskiver a 4,5 kg. 

Med en Inspire FT1 Functional Trainer kan du lave mere end 40 forskellige øvelser og der medfølger et træningshæfte så du kan få inspiration til træningen.

De medfølgende redskaber er:

  • Triceps reb
  • Trækhåndtag
  • Ankelstrop
  • Lige bar
  • Curl bar
  • Multifunktionelt bælte
  • 2 trækhåndtag

Træningsstationen er en tung sag og man skal være mindst to personer til at samle den. Selve samlingen er lige til og det tager ca. 2 timer.

Inspire FT1 Functional Trainer er til dig som er seriøs omkring din træning. Du får et utal af muligheder og kan få styrket hele kroppen på én maskine.

Ønsker du at lave bænk-øvelser skal der tilkøbes en bænk til maskinen.

Godt valg: Adidas Homegym

Adidas Homegym er til dig, der vil have det bedste til din hjemmetræning. Det er en super lækker træningsmaskine, der giver dig mulighed for at træne hele din krop. Konstruktionen er kraftig, da den er fremstillet af tykke stålrør. Derfor er homegym træningsmaskinen også en maskine som kan holde til et enormt slid og en stor belastning. Hele multistationen er pulverlakkeret, så den også er godt sikret mod ridser og skrammer.

100 kg vægte medfølger og er beskyttet bag et vægtmagasin i stål, som også sikrer dig mod at få noget i klemme. Du kan let skifte mellem de forskellige vægtskiver, så du kan tilføje eller fjerne vægt. Både bentræning og armtræningen kan varieres, da træningsmaskinen har et hav af funktioner til hver – der medfølger manual.

Med Adidas Homegym kan du træne som en professionel, men i komforten af dit eget hjem. Træningsmaskinen giver dig mulighed for en effektiv og alsidig træning, der kan tilpasses dine behov og ønsker. Med dens kraftige konstruktion og fleksible muligheder er Adidas Homegym den perfekte løsning for dig, der vil have det bedste til din hjemmetræning.

Powertec Workbench Levergym

Powertec Workbench LeverGym

Powertec Workbench LeverGym – Træn hele kroppen med denne multifunktionelle maskine

Vil du have en maskine, der kan træne hele kroppen? Så er Powertec Workbench LeverGym det perfekte valg til dig! Denne maskine er en af de mest alsidige maskiner på markedet og giver dig mulighed for at udføre over 20 forskellige øvelser. Den er udstyret med håndtag, der giver dig en dejlig smooth træningsoplevelse og en indbygget sikkerhed, så du kan træne sikkert og alene med høj belastning. Du kan også justere sikkerhedsstop for at passe til din træning.

Med Powertec Utility Bench kan du tilføje endnu flere muligheder til din træning. Bænken kan justeres i forskellige vinkler og bruges som en fri bænk eller sammenkobles med maskinen. Du kan også købe accessoires til at træne specifikke områder, såsom ben, biceps og brystet.

Denne maskine har en højde på 208 cm, bredde på 145 cm og dybde på 225 cm, hvilket gør den til den perfekte størrelse til hjemmetræning. Powertec Workbench LeverGym kan belastes med op til 225 kg i squat, 225 kg i bænkpres og 155 kg i træktårn.

Køb Powertec Workbench LeverGym og Powertec Utility Bench i dag og træn hele kroppen med sikkerhed og alsidighed!

Abilica Multi 970

God multistation til den der gerne vil i gang med at træne eller blot vedligehold formen. Abilica Multi 970 er en multistation som kan bruges i rum hvor pladsen er begrænset, da det er muligt at placerer den op af en væg.

Multi 970 har et vægtmagasin på 68 kg og maskinen tilbyder mange forskellige træningsmuligheder.

På Abilica Multi 970 kan du lave følgende øvelser:

  • Bænkpres
  • Pec-dec
  • Nedtræk
  • Optræk
  • Roning
  • Bencurl

Abilica er en mindre multistation: Vægtmagasinet er ikke det største, men du kan sagtens bruge stationen til at vedligehold formen. Denne maskine er særdeles fordelagtig i prisen og dens format gør den ideel til mange hjem.

Hvilket andet trænings udstyr passer til hjemmet?

Langt de fleste trænings-maskiner passer til hjemmet, men nogle er utroligt specifikke i deres funktion og optager meget plads, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Her er nogle af de maskiner der passer godt sammen med en multistation:

  • Crosstrainer – Crosstraineren har efterhånden overtaget titlen, som den mest brugte maskine i mange træningscentre. Det er en ren kaloriebrænder, som ikke belaster kroppen ret meget. Crosstraineren er også en perfekt maskine at have stående i hjemmet, jeg har lavet en guide til de bedste crosstrainere som du kan læse hvis du vil vide lidt mere om dem.
  • Stepmaskiner – Dette er en ret billig og lille maskine, som kan skubbes ind under sengen når den ikke er i brug. Du kan få en rigtig god stepmaskine for under 1500kr. hvilket gør stepmaskinen til en af de billigste fitness maskiner til hjemmet. Du kan læse vores guide til stepmaskiner her.
  • Motionscykel – Motionscykler har altid været utrolig populære og med god grund. Du kan lige træne på den uden at belaste dine led så meget som mange andre træningsformer. Motionscyklen kan placeret foran Tv’et eller anden form for underholdning og er utrolig effektiv til at forbrænde kalorier på. Du kan læse mere om motionscykler i vores guide til de bedste motionscykler her.
  • Løbebånd – Løbebåndet har aldrig opnået den samme popularitet, som mange af de andre kalorie forbrændende fitnessmaskiner til hjemmet. Det er der flere grunde til, bl.a. optager et løbebånd utrolig meget plads og så er prisen for et godt løbebånd langt højere end tilsvarende produkter. Men hvis du har pladsen og pengene, så er et løbebånd en god måde at holde formen ved lige gennem vinteren. Du kan find et godt et i vores guide til de bedste løbebånd her.