You are currently viewing Æg med brændenælder

Æg med brændenælder

skramle æg med brændenælderFor at være helt ærlig, så synes jeg ikke at det lød særlig tillokkende at putte brændenælder i min mad. Jeg har hørt om brændenældesuppe og noget om at de skulle være enormt sunde, men jeg forbinder dem altså kun med at blive brændt på mine bare ben om sommeren, dengang jeg var barn.

Men nu er vi inde i en spis-din-ukrudt fase og mine svigerforældre spiser brændenælder ofte, så jeg lod mig overtale til at give det et forsøg. Vi valgte at bruge vores brændenælder istedet for spinat i vores morgen-æg og det smagte vildt godt!

brændenælder i dørslagNår man laver noget med brændenælder er det selv sagt vigtigt at man sørger for at have lange ærmer og handsker på. Når brændenælderne er plukket skal de skoldes, så forsvinder deres evne til at brænde.
Vi var på tur med ungerne i et dejligt naturområde tæt på vores hjem og havde medbragt poser til formålet, så imens ungerne legede gik vi på jagt efter brændenælder, ikke at de var svære at finde, men vi ville gerne have dem der var lidt fra stien, så der var mindre chance for at der havde været en hund forbi 😉
Vi plukkede en halv skraldepose fuld ca. og det var fint til en portion æg til fire mennesker.

Brændenælderne blev hældt i et dørslag og overhældt med kogende vand. Der efter var den brændende effekt væk og vi kunne pille stængler, græs osv. fra.

Skramleæg med brændenælder

1/2 pose brændenælder, skoldet og befriet for stængler
4 spsk rapsolie
4 tsk gurkemeje
4 æg str. m/l
salt og peber

Rapsolien varmes op på panden, gurkemejen tilsættes og røres ud i olien.
Brændenælderne tilsættes og vendes i olien.
Tilsæt æg og rør indtil de har den ønskede konsistens.

Anret og giv det lidt salt og peber.

Velbekomme!

æg med brændenælder og gurkemeje

skramleæg

 

Leave a Reply