Mandelmælk er noget af det vi drikker aller mest af her hjemme. Vi bruger det hver morgen til vores havregryn, vi bruger det til bananis, eller til at hælde på vores jordbær og naturligvis også bare til at drikke. Jeg er ikke ret glad for at drikke almindelig komælk og børnene vil også lige så gerne have mandelmælk, så det er jo bare så fint 🙂
Jeg køber alle vores nødder, bønner, kerner osv ved Buywholefoodsonline.co.uk (affiliatelink), det er meget billigere end at købe i danske butikker og det hele kan fåes økologisk. Det kan virkelig godt betale sig, hvis man bruger meget af den slags.
Som regel bruger jeg friske dadler, men du kan også sagtens vælge den nemme løsning og købe udstenede dadler. Disse fra Biogan (reklamelink) er økologiske og meget lækre!
Til at starte med brugte vi Naturli´s mandelmælk som jo smager fantastisk, men som desværre har en del tilsat sukker. Jeg har prøvet at lave mange forskellige variationer af mandelmælk selv, men synes ikke at jeg kunne ramme noget der var lige så godt som Naturli´s. Indtil denne her 😀
Jeg kalder den en luksus mandelmælk og det er heller ikke denne version vi får til hverdag, men skal det være lidt ekstra godt, så er den altså super lækker!
Husk at starte dagen inden du skal bruge mælken.
Sådan laver du luksus mandelmælk
Ingredienser:
Ca. 50 mandler
En lille håndfuld solsikkekerner
1/2 vanillestang
4 dadler – Friske eller tørrede
1-1,5 l. vand, alt efter hvor kraftig du kan lide den
Start med at riste mandler og solsikkekerner til de er gyldne. Jeg lader mandlerne riste lidt inden solsikkekernerne tilsættes, da de ikke skal have så længe.
Imens mandler og solsikkekerner rister, udstener du dadlerne, flækker vanillestangen og skraber vanillen af. Bruger du tørrede dadler går det en smule hurtigere, da du slipper for at udstene. Jeg smører vanillen på dadlerne.
Hvis du ikke skal bruge din blender, kan du bruge kanden derfra til at sætte mandler, solsikkekerner, dadler og vanillestangen i blød i vandet. Den skal gerne stå natten over eller i minimum 8 timer, min fik lov at stå i 24 timer og det blev den ikke dårligere af 😉
Husk at tage vanillestangen op inden du blender.
Dagen efter blender du mælken indtil den er så fin som din blender kan gøre den. Lad mælken stå i 1/2 time hvis du har tid til det, og blend derefter igen i ca. et minut.
Når mælken er blendet skal den sies. Jeg bruger et stofklud, som jeg lægger i en si. Her efter får mælken lov til at dryppe igennem og til sidst presser jeg det sidste ud.
Husk at gemme mandelmassen, den er super lækker i bagværk og jeg kommer snart med opskriften på de lækreste stenaldermuffins, hvor det kan anvendes 😉
Mælken får en brunlig farve på grund af dadlerne og vanillen, hvis du laver den kun på mandler vil den være mælkehvid.
Mælken smager aller bedst hvis den får lov til at køle inden brug, men ellers er den nu klar til brug. Velbekomme!