Bedste Epilator i test 2020

Braun

Silk-épil 9
kr 899
 • Anvendelse: våd/tør
 • Køretid: 50 min.
 • Pincetter: 40
 • Fart indstillinger: 2
 • Tilbehør: Ja
Test Vinder

Panasonic

Wet/Dry
kr 899
 • Anvendelse: våd/tør
 • Køretid: 30 min.
 • Pincetter: 48
 • Fart indstillinger: 2
 • Tilbehør: Ja

Braun

Silk-épil 7
kr 661
 • Anvendelse: våd/tør
 • Køretid: 50 min.
 • Pincetter: 40
 • Fart indstillinger: 2
 • Tilbehør: Ja

Phillips

Satinelle
kr 611
 • Anvendelse: våd/tør
 • Køretid: 40 min.
 • Pincetter: 32
 • Fart indstillinger: 2
 • Tilbehør: Ja

Køb af Epilator

Hvis du er ny i at bruge en epilator og måske skal ud og købe din første er der nogle ting som er gode at vide inden. Læs med her og bliv meget klogere på epilering.

En epilator er en maskine som fungerer som ved at en metal skinne roterer og at der er en åbning som automatiske åbner og lukker når epilatoren kører. Her i bliver hårene fanget og derefter trukket ud.

Behandlingen er meget effektiv og huden vil være glat i helt op til 4 uger efter behandlingen, selvfølgelig afhængig af din tolerance.

Når man epilerer bliver håret hevet ud med roden. Det betyder at de hår der vokser ud er nye og fine hår og man slipper for de stride stubbe som man kan få efter at have barberet sine ben. Bruger man en epilator over længere tid vil man opleve at nogle områder ikke længere får hår, eller kun får ganske få hår.

Noget af det mest smarte ved at bruge en epilator er at man bare kan gå i gang. På samme måde som med en almindelig skraber kræver det ingen forberedelse. Hvis man vokser skal håret være en vis længde og man skal opvarme voks osv. ovs.

Desuden er det svært at stoppe igen hvis man først er gået i gang med at vokse, så skal man helst gøre det færdigt på én gang. Som forældre ved jeg at der kan opstå afbrydelser, måske vågner barnet eller har brug for hjælp på anden måde. Derfor er epilering faktiske en rigtig god løsning for kvinder med børn, her slukker du bare og starter igen når du har tid igen.

kvinde epilerer under sine arm

Våd/Tør epilator

Epilatorer findes i to varianter: En til tør hud og en til tør/våd hud.

Det kan være en stor fordel at vælge en epilator som tåler vand. Hvis du inden du går i gang med at epilere står under den varme bruser, eller ligger i et varmt badekar vil varmen få din hud til at slappe af og det bliver mindre smertefuldt at epilere. Dog skal man være opmærksom på at hvis man skal epilere på et stort område, eller mange områder, så tager det lang tid og hvis man står under bruseren så vil man bruge meget vand. Man kan evt. stille en taburet i bruseren og så bruse benene med jævne mellemrum så de ikke bliver for kolde i mellemtiden.

Bedst i badekar

En ulempe ved at bruge en epilator i bruseren er at vandet kan få hårene til at klistre til huden og det bliver svære for epilatoren at få fat i hårene. Ligger man derimod med benene under vand vil hårene løfte sig fra kroppen og det bliver nemmere at få fat i hårene.

En epilator til våd/tør brug er naturligvis vandsikret, det betyder at du ikke kan bruge den imens den er sat til strøm, det er derfor nødvendigt at søge for at den er helt opladet inden du går i gang med at epilerer. Det er surt at stå med kun ét barberet ben og fuld busk under armene når du skal i byen.

Epilering af ben under vand

Ledning eller Batteri

De fleste epilatorer oplades ved hjælp af en ledning. Men nogle enkelte har udskiftelige batterier. Forskellen på disse er at den batteridrevne epilator er noget svagere end de ledningsdrevne.

Er man ny til epilering kan man overveje at bruge en batteridreven, da de ofte er billigere. Jeg vil dog anbefale at man køber en med ledning, da det giver et bedre resultat og er meget bedre for miljøet.

Pincetter

Afhængig af hvilken model epilator du vælger at købe vil antallet af pincetter variere. Et større antal pincetter vil betyde at det tager mindre tid at epilere, men det vil også betyde at det kommer til at gøre mere ondt, da du så hiver flere hår ud på en gang. Det er lidt af en balancegang, da færre pincetter også blot betyder at man trækker pinen ud.

Hvor skal den bruges?

Er din plan at bruge epilatoren på dine ben og ikke andre steder, så er der ikke så meget at tænke over. De fleste epilatorer er designet til at klare større flader, men mange har også tilbehør som du kan bruge hvis du vil bruge den andre steder. Mere sarte områder som bikinilinjen og underarmene er mere ”behagelige” at epilere hvis du bruger en af de mundstykker man kan sætte på. De gør at man hiver færre hår ud af gangen og det er altså en fordel.

Dog skal man være opmærksom på at det kan være svært at bruge en normal epilator på trænge steder. Størrelsen på epilator hovedet kan gøre det svært at komme til, dog findes der mindre epilatorer som kan klare den opgave.

Hvilken epilator er den bedste?

Der findes mange fabrikanter af epilatorer, mange kender du nok i forvejen såsom Braun, Phillips og Panasonic. Epilatorene er udvalgt efter brugeranmeldelser og hvordan de har scoret i test og top 5 er således:

Epilatortest vinderen – Braun Silk-épil 9

Testvinder Braun Silk-épil 9 bedste epilatorBraun Silk-épil 9 er en epilator som klarer sig rigtig godt i test. Silk-épil 9 har alle tænkelige funktioner: Den kan bruges under vand og har en batteritid på 50 minutter og en indikator så du kan holde øje med hvor meget batteri der er tilbage. Vores testvinder har desuden også et smart-light system som gør det nemmere for dig at se de små hår og derved gøre hårfjerningen endnu mere effektiv. Hovedet på den er bredere end på mange af de andre epilatorer, så det går hurtigere med at få epileret. Det kan dog også godt gøre at den er lidt svær at bruge på trænge steder. Braun Silk-épil 9 har 40 pincetter og 2 forskellige fartindstillinger, så du kan finde den hastighed der passer bedst til dig og din hårtype. Den har desuden en trimmer som du kan bruge på de områder hvor du ikke ønsker at epilere. Ydermere kommer Silk-épil 9 med to særlige børster til exfoliering af huden. Man kan starte med at exfoliere huden med den bløde børste og så bruge den hårdere børste indimellem i behandlingen til at give huden en pause og fjerne døde hudceller. Exfoliering kan også hjælpe til at forhindre indgroede hår. Imens du bruger Braun Silk-épil 9 vil den udsende små pulserende vibrationer som skal hjælpe til at mindske ubehaget imens du epilerer.

Hvad Siger Brugerne Om Braun Silk-épil 9?

Positive sider:

 • Jeg plejede at barbere mine ben og under armene hver anden dag og det var blevet en kedelig pligt. Jeg overvejede derfor at købe en epilator, og det er jeg så glad for at jeg gjorde! Nu bruger jeg den kun ca. hver anden uge og sparer en masse tid under bruseren. Jeg er vild med den glatte følelse og hårene er små og bløde når de vokser ud.
 • Virker så godt! Lidt smerter, men de forsvinder hurtigt igen.
 • Jeg har ejet flere Braun epilatorer og har fornyligt købt denne her. Jeg har prøvet et par andre mærker, men har aldrig fundet nogen der var så gode som Braun Silk-épil.
 • Epilering gør ondt! Men det er sååå meget det værd!
  Jeg er en behåret person – har hårvækst som en mand. Den første gang jeg epilerede gjorde det ondt! Det gør altså ondt at epilere, det skal du forberede dig på.. Jeg researchede hvordan man skulle gøre og brugt varmt vand og exfoliering og det er blevet så meget bedre, allerede efter første gang. Nu gør jeg det en gang i ugen og så bliver det måske sat op til to gange i ugen når jeg er kommet helt i bund.

 

Negative sider:

 • Braun Silk-épil virker fint men den er dyr i forhold til andre produkter som kan det samme, eksempelvis Philips Satinelle.
 • Ubehageligt og smertefuldt, men dog med gode resultater.
 • Jeg ved ikke om jeg bruger den rigtigt, men det gør mere ondt end min gamle epilator.

Panasonic Epilator Wet/Dry

Panasonic wet/dry epilator med forskelligt tilbehørDen flotte epilator fra Panasonic er udformet til at give dig et godt greb og sammen med det fleksible hoved gør det epileringen så behagelig som det er muligt. Epilatorhovedet har en bevægelsesgrad på 60 grader, hvilket gør at epilatoren bedre kan følge kroppens kurver. Wet/Dry er som navnet også antyder til brug både i, og udenfor vand. Du kan altså helt selv bestemme hvor du epilerer. Selvom vand kan virke smertelindrende er det også en fordel at kunne tage epilatoren med ud på terrassen en varm dag og få ordnet benene imens du nyder solen. Som en ekstra lækker feature har Wet/Dry indbygget LED-lys som gør det nemmere at se de små fine hår. Og så er epilatorhovedet udformet på en sådan måde at man ikke får huden nippet i maskinen, men kun får fjernet hårene. Wet/Dry kan fjerne hår helt ned til en længde på 0,5 mm.

Brugerne er meget begejstrede for Panasonics Wet/Dry epilator, læs bare med her:

Positive sider:

 • Bedre end Silk-épil. Jeg har brugt epilatorer siden de kom frem i 80´erne.
  Det jeg synes bedst om fra anmeldelserne af Wet/Dry er at man kan bruge den til armhuler og bikinilinje. Silk-épil har altid taget små bidder af min hud i de områder, så indtil nu har jeg barberet der.
  WOW, jeg kan ikke blot epilere i de områder nu uden at den bidder mig. Jeg har kan også give mig selv en fuld Hollywood behandling (alle hår fjernet).
 • Virkelig imponeret. Jeg har tidligere haft flere epilatorer, jeg bruger dem op. Mine sidste to var fra Veet og dem var jeg rigtig glade for, så da den sidste gik i stykker måtte jeg tænke mig godt om.. Jeg besluttede at give Panasonic en chance. Sikke en oplevelse! Alt var klaret (både ben og bikini) på 35 minutter, hvor jeg plejer at bruge mere end 1 time! Jeg er så imponeret!
 • Fantastisk! Efter at have kigget på alle epilatorer på markedet besluttede jeg mig for at købe denne her. Jeg var lidt nervøs til at starte med, jeg har hørt at det er meget smertefuldt. Jeg må sige at det passer ikke.. Det gjorde ondt til at starte med, ingen tvivl, men jeg lod min hårene på mine ben vokse langt ud inden jeg startede, og det vil jeg ikke anbefale! Jeg vil anbefale at man bruger den hver 2. Uge. Hvis man har sart hud kan man bruge det særlige hoved og så bruge den hver uge. Der står i manualen at den kan køre 30 minutter, men jeg har brugt den længere og den gav ingen signal om at være ved at løbe tør for strøm.

Negative sider:

 • Ikke det værd. Jeg har brugt den 3-4 gange og helt ærligt så fortryder jeg at jeg har købt den. Det er ret smertefuldt også på den langsomme indstilling og med gentle-cap. Og det ville ikke have generet mig så meget hvis den så var virkelig effektiv, men den fjerner kun halvdelen af hårene og jeg må barbere resten.
 • Ikke imponeret. Dårlig præstation, det tager så lang tid at fjerne hårene og det er en virkelig lang og besværlig proces. Den får 2 stjerner af mig.
 • Blandet.. Virkelig god barbermaskine men epilatoren får ikke fat i alle hårene.

Braun Silk-épil 7

Braun silk-épil 7Det virker måske lidt underligt at have to forskellige varianter af Brauns Silk-épil med i top 5. Men faktum er at Silk-épil 7 har mange af de samme lækre features som Silk-épil 9, men da det er en ældre model fås den til en noget bedre pris. Som sin storebror Silk-épil 9, har også Silk-épil 7 hele 50 minutters køretid når den er helt opladet. Braun Silk-épil 7 kommer med syv forskellige slags tilbehør og udover almindelig epilering kan du bruge den til barbering. Der er også en særlig hætte som kan sættes på, så kan epilatoren også anvendes til ansigtet og særligt sensitive områder på kroppen. Overordnet beskrives Braun Silk-épil 7 som en rigtig god epilator med en lang køretid, så man kan nå at blive færdig med epileringen. Den virker godt våde i våd og tør tilstand. Desuden opsamler den hårene, så den sviner ikke så meget når man bruger den.

Det Siger Brugerne:

Positive sider:

 • Dette er en rigtig god begynder epilator. Jeg har brugt epilatorer i flere år nu og bruger kun en skraber måske én gang hver halve år. Denne her virker bedre end den første jeg havde. Den fjerner flere hår og niver ikke i huden, så tit, på områder som bikini og under armene. Hårene er meget tyndere og finere når de vokser ud.
 • Kan fjerne små hår, nem at bruge og godt batteri indtil videre! Farvel til voksning!!! 😀
 • Hver en krone værd!
 • Det er første gang jeg bruger en. Det virker fint! Har ikke haft nogle problemer overhovedet. Ville ønske jeg havde købt en tidligere.
 • Jeg har købt denne som er erstatning for min meget gamle Phillips – Indtil videre virker den rigtig fint både våd og tør.

Negative sider:

 • Som det er beskrevet, smertefuldt men virker fint.
 • Jeg har hovedsageligt brugt denne på mit ansigt og det virker fint på de fine hår. Dog er den ikke god på de grove hår på min kæbe.
 • Ubrugelige instruktioner.
 • Godt produkt, forfærdelige instruktioner.

Phillips Satinelle

Phillips epilator med tilbehørDenne ergonomiske epilator fra Phillips har en unik S-form og et epilatorhoved som er 30 mm. bredt for at gøre epileringen endnu mere effektiv og tidsbesparende. Phillips Satinelle kan både bruges i badet eller uden brug af vand. Ved at bruge varmt vand kan epileringen gøres mere behagelig da den varme vand sænker hudens følsomhed. Phillips Satinelle Bre640 har en keramiske overflade som hjælper til med at fange de fine hår. Man kan fjerne hår som er ¼ del af den længde der er nødvendig med voksbehandling. Der medfølger et smart skære hoved og en trimmekam så du nemt kan style bikinilinjen. Ønsker du i stedet at epilerer på følsomme områder kan du bruge den medfølgende hætte til ansigtet, eller hætten til følsomme områder. Phillips har med Satinelle Bre640 gjort sig umage med at gøre epilering til en så behagelig oplevelse som muligt. Dette følger med til Phillips Satinelle Bre640:
 • Bikini-trimmer
 • Trimmerkam til bikinilinjen
 • Hætte til følsomme områder
 • Massagehætte
 • Skær
 • Hætte til ansigtsområdet
 • Trimmerkam
 • Hudstrammerhætte
 • Rensebørste

Det Siger Brugerne:

Positive sider:

 • Først var jeg ikke glad for min epilator og ville faktisk returnere den, fordi det gjorde for ondt i bikinilinjen. Men så prøvede jeg at vokse mig først og de små hår som voksen ikke kunne tage, tog epilatoren. Siden har jeg brugt epilatoren til at vedligeholde og det er slet ikke så smertefuldt mere. Epilatoren kan jeg bruge meget hurtigere end jeg kan vokse igen.
 • At trække hår ud af huden gør helt sikkert ondt (tårer i øjnene og det hele), men produktet virker som det skal. Jeg sætter pris på at det er renere end voks og holder længere end barberinger. Man skal bare hold ud! Jeg har lagt mærke til at de områder jeg har brugt den på allerede har finere og færre hår efter kun nogle få gange, så det er jo en fordel, mindre hår at hive ud næste gang.
 • Første gang var ekstremt smertefuldt, men prøver på at lytte til resultaterne og holde ud. Har kun brugt den i nogle få uger nu.
 • Dette er mit første forsøg med epilering (hvordan kan jeg ikke have hørt om det før?) Tidligere har jeg forsøgt mig både med voks og hårfjerningscremer, men jeg har sat hud og den reagerede ikke godt på disse behandlinger. Den er meget nem at bruge også selvom man ikke har prøvet før. Den holder også strøm ret godt, der står 40 minutter i manualen og det er ikke langt fra.

Negative sider:

  • Denne epilator har ikke nok power til at fjerne hårene på benene. Jeg har tidligere haft en anden epilator som var meget bedre.
  • Den hev slet ikke hårene ud, så jeg blev nødt til at returnere den.
  • Godt design, men virker ikke godt. Jeg elsker designet på den, men desværre var jeg ikke imponeret over denne her epilator. Den virker ikke godt på korte hår overhovedet, så man bliver nødt til at vente på at de vokser ud, og hvem har tid til det?

   

OBH Nordica Spa Sensation

Obh Nordica epilator med forskelligt udstyrOBH Nordica Spa Sensation epilatoren har et smart Skin Respect system som gør at epilatoren glider lettere over huden og derved giver en mindre irritation af huden.

Der følger seks forskellige tilbehørsdele med, så du kan bruge den (stort set) over alt på kroppen.

Som de andre epilatorer i testen har Spa Sensation mulighed for at blive brugt både i våd og tør tilstand. Den er 100% vandtæt og du kan sagtens bruge den i badekaret også.

Batteritiden på 40 minutter er i langt de fleste tilfælde rigeligt til at få ordnet de ønskede områder.

Dette følger med til OBH Nordica Spa Sensation NU9420N0:

 • Trimmerkam
 • Epileringshoved
 • Tilbehør til bikinilinje
 • Tilbehør til under armene
 • Barberhoved
 • Tilbehør til fjernelse af ansigtshår

Den nordiske virksomhed OBH Nordica er kendt for at producere kvalitetsprodukter og denne Spa Sensation epilatoren er ingen undtagelse. Faktisk er OBH Nordica så sikre på at du vil blive tilfredse med dit køb at de giver dig 100 dages fuld returret. Det betyder altså at du kan returnere produktet hvis du ikke er helt tilfreds med det.