Bedste Crosstrainer i test 2021

X-Terra
Free Style 3.9E-
Skridtlængde: 46 cm.
-
Modstandstrin: 16 stk.
-
Programmer: 15 stk
-
Max brugervægt: 148 kg.

Sole E35
Bluetooth Crosstrainer-
Skridtlængde: 46 cm.
-
Modstandstrin: 16 stk.
-
Programmer: 15 stk
-
Max brugervægt: 148 kg.

Masterfit
TP500-
Skridtlængde: 40 cm.
-
Modstandstrin: 16 stk.
-
Programmer: 12 stk
-
Max brugervægt: 135 kg.
Crosstrainer (også kaldet en elliptisk træner) har været stigende i popularitet. Den glatte flydende bevægelse er blevet sammenlignet med en blanding af langrend og langsom løb.
Fordelen er, at du bruger både din øverste og nederste del af kroppen og at det er dejligt komfortabelt, i modsætning til motionscykler og romaskiner, hvor du sidder ned.
Løbebåndet er også meget populært, men er du ikke vild med at løbe er crosstraineren, det tætteste du kommer på at få løbetræning uden selve løbet.
Hvad skal jeg se efter når jeg vil købe en crosstrainer?
Det kan være svært at vurdere hvad man skal se efter når man køber en crosstrainer for første gang, derfor er her et par ting der er værd at vurdere ud fra, når du skal ud og købe.
- Sørg for at den har en række forskellige programmer, på den måde kan du føje variation til din træning og gøre den sjovere.
- Er du overvægtig, så husk at tjekke den anbefalede vægt grænse. Nogle maskiner har en max. bruger vægt på 90-100 kg.
- Kig efter en robust maskine. Køber du over nettet kan det være en fordel at se på hvad maskinen vejer. Er den tung, indikerer det at der er brugt meget metal frem for plastik.
- Sørg for at der er pulsmåler både på maskinen, men også meget gerne en du kan sætte rundt om brystkassen.
- Kig efter maskiner med en stor skridtlængde, en lang skridtlængde giver en bedre og mere effektiv workout.
- Køb en ordentlig maskine. Der er ikke meget idé i at sparre lidt og måske ende med en maskine som ikke kører ordentligt, og som du derfor ikke får brugt.
Det er en god idé at tage ud og prøve crosstraineren i en fysisk butik inden du køber, du får en bedre fornemmelse for maskinen, om kvaliteten er i orden og du kan blive vejledt i brugen af maskinen. Når det er sagt, så vil jeg anbefale at købe maskinen over nettet. Der kan ofte være mange penge at spare, og du kan få leveret maskinen direkte til døren. Det er oftest gratis at få leveret.
I vores crosstrainertest er der testet 5 forskellige crosstrainere i forskellige modeller og prisklasser, så der er noget for enhver.
Crosstrainer test vinder: Xterra Free Style 3.9E
Xterra Free Style er en skøn maskine at bruge og kvaliteten er virkelig i top. Svinghjulet på 8,6 kg. er placeret forest på maskinen, hvilket man ellers ikke ser på maskiner i denne prisklasse.
Svinghjulets placering gør at bevægelsen bliver endnu mere glidende og kommer meget tæt på en almindelig løbebevægelse.
Crosstrainerens pedaler har en ergonomisk korrekt hældning på 2 % og du undgår derfor belastning af knæled.
Xterra Free Style har et flot LCD display med farve. Der er 16 modstandstrin, samt 15 indbyggede programmer, så du kan varierer din træning, så den giver dig det bedste resultat.
Der findes pulsmålere i de behagelige håndtag og der er mulighed for tilkøb af et pulsbælte.
Xterra Free Style 3.9E er vores ”bedst i test” og du får virkelig meget for pengene.
Top modellen: Sole E35
Sole E35 er en lækker maskine.
Kvaliteten er i top og det mærker man hurtigt. Svinghjulet og de 4 hjul kører på skinne og gør at din træning foregår næsten lydløst. Modstandsniveauet indstilles på håndtaget, hvilket gør det nemt at styre og variere træningen, selv imens du er i gang.
Sole E35 har desuden den ekstra feature at man kan indstille rampevinklen på 0-30 grader så du kan træne underkroppen på flere måder. Pedalerne er med en hældning på 2 grader, hvilket sikrer den mest skånsomme træningsstilling og mindsker belastningen af led og sener.
Der er desuden mulighed for at tilslutte din telefon så du kan høre den musik der motiverer dig til at yde lidt ekstra.
Sole E35 er “toppen af poppen” inden for crosstrainere og her får du virkelig kvalitet for pengene.
Masterfit TP500
Masterfit TP500 er en rigtig fin maskine til prisen, den har 16 elektroniske modstandstrin og 12 træningsprogrammer. Der er desuden mulighed for at lave dit eget træningsprogram og computeren kan lagre data for op til 4 personer. Masterfit er således en maskine med rig mulighed for at variere din træning.
Det er nemt at flytte Masterfit med de indbyggede hjul, hvilket kan være en fordel hvis du ikke har så meget plads i hjemmet.
Det bør også bemærkes at Masterfit TP500 har en lang skridtlængde på 40 cm, hvilket gør din træning mere skånsom og bevægelserne mere naturlige.
Masterfit TP500 er den billigste maskine i vores crosstrainertest, men den opfylder langt de fleste behov.
Abilica Stream Journey
Abilica Stream Journey er en robust crosstrainer med et svinghjul på 9 kg, hvilket giver en stabil træning. Der er desuden 16 modstands niveauer og 12 træningsprogrammer, som giver mulighed for en alsidig træning.
Designet er flot og diskret i grå og computeren er nem at betjene imens du træner. Du kan hele tiden holde øje med din puls, ved at placere hænderne på sensorerne. Der er desuden mulighed for at tilkoble en trådløs pulsmodtager.
Alt i alt er Abilica Stream Journey en rigtig god crosstrainer, som opfylder de fleste behov.
Ergometer AX7
Ergometer er en rigtig fin crosstrainer, som er produceret i en god kvalitet.
Har du ikke lyst til at løbe udenfor når det regner, men ønsker du stadig at holde din krop vedlige med regelmæssig træning? Så er Ergometer en rigtig god maskine for dig. Ergometer har et stort LED display, som er nemt at navigere rundt i. Der er desuden indbyggede hjul, så du nemt kan flytte rundt på maskinen.
Ergometer AX7 ligger i den fornuftige ende prismæssigt.
Hvilket andet trænings udstyr passer til hjemmet?
Langt de fleste trænings-maskiner passer til hjemmet, men nogle er utroligt specifikke i deres funktion og optager meget plads, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.
Her er nogle af de maskiner der passer godt sammen med en crosstrainer:
- Stepmaskiner – Dette er en ret billig og lille maskine, som kan skubbes ind under sengen når den ikke er i brug. Du kan få en rigtig god stepmaskine for under 1500kr. hvilket gør stepmaskinen til en af de billigste fitness maskiner til hjemmet. Du kan læse vores guide til stepmaskiner her.
- Motionscykel – Motionscykler har altid været utrolig populære og med god grund. Du kan lige træne på den uden at belaste dine led så meget som mange andre træningsformer. Motionscyklen kan placeret foran Tv’et eller anden form for underholdning og er utrolig effektiv til at forbrænde kalorier på. Du kan læse mere om motionscykler i vores guide til de bedste motionscykler her.
- Løbebånd – Løbebåndet har aldrig opnået den samme popularitet, som mange af de andre kalorie forbrændende fitnessmaskiner til hjemmet. Det er der flere grunde til, bl.a. optager et løbebånd utrolig meget plads og så er prisen for et godt løbebånd langt højere end tilsvarende produkter. Men hvis du har pladsen og pengene, så er et løbebånd en god måde at holde formen ved lige gennem vinteren. Du kan find et godt et i vores guide til de bedste løbebånd her.
- Multistation – Dette er den ultimative træningsmaskine til hjemme, den optager dog en masseplads og er ret dyr, men du kan til gengæld træne de fleste muskler i kroppen på flere måder. Du kan læse mere om Multistationer og finde den bedste multistation til netop dit hjem og behov.