Bedste Stepmaskine 2021

Sportop

VE520
kr 9.999
 • Max Brugervægt: 150 kg.
 • Modstandstrin: 16 stk.
 • Maskinens vægt: 82,6 kg.
 • Modstand: Magnet
 • Programmer: 7 stk.
Test Vinder

Abilica

CoreStep 360
kr 1499
 • Max Brugervægt: 100 kg.
 • Modstandstrin: Ingen
 • Maskinens vægt: 12 kg.
 • Modstand: Hydraulisk
 • Programmer: Ingen
Bedste Mini Step

Kettler

2-In-1 Mini Stepper
kr 1.199
 • Max Brugervægt: 120
 • Modstandstrin: Ingen
 • Maskinens vægt: 15 kg.
 • Modstand: Hydraulisk
 • Programmer: Ingen

Abilica

StepCross
kr 2.690
 • Max Brugervægt: 110 kg.
 • Modstandstrin: 8 stk.
 • Maskinens vægt: 38 kg.
 • Modstand: Magnet
 • Programmer: Ingen

Stepmaskine

En stepmaskine giver dig hovedsagelig træning af læg, balle og lårmuskulaturen, men den er også med til at styrke din core, altså mave og rygmuskler. Træning på en stepmaskine kan være meget varieret alt efter hvor meget du selv gør for at variere træning og hvilken model du vælger at have der hjemme.

Når du skal vælge hvilken stepmaskine du skal købe bør du overveje:

 1. PLADS: Først og fremmest er det en god idé at kigge på hvor meget plads du har/ønsker at bruge på din stepmaskine. Hvis du ikke har lyst til at have et træningsredskab stående fremme kan du vælge en af de små modeller som du kan gemme væk, når de ikke er i brug.
 2. TID I BRUG: Hvor lang tid forventer du at bruge maskinen pr. dag? De små stepmaskiner bør ikke bruges mere end 30 minutter pr. dag.
 3. PROGRAM/BELASTNING: Hvis du ønsker en varieret træning hvor du kan sænke og øge modstanden skal du vælge en af de større maskiner. Her har du også mulighed for at måle din puls og håndtagene giver dig desuden mulighed for at ændre din stilling når du træner.
 4. MODSTAND: En stepmaskine kører enten på magnet eller hydraulisk modstand. Hvis du vil have mulighed for at bruge din stepmaskine i mere end 30 minutter om dagen bør du vælge en større maskine. Hydraulikken slides nemlig og kan bliver utæt hvis den bruge for meget.
 5. PRIS: Hvor meget ønsker du at bruge på din maskine. Der er stor forskel i hvad de forskellige stepmaskiner koster og hvad du ønsker at bruge hænger formodentlig sammen med den træning du forventer. En ministepper kan fås for omkring 500 kr. Hvorimod de helt store modeller kan koste op imod 14.000 kr.

Skal stepmaskiner vedligeholdes?

Nej, der er ingen vedligeholdelse på stepmaskiner. Når maskinen er sat op skal den blot aftørres for sved efter brug.

Værd at huske når du bruger en stepmaskine

Når du bruger en stepmaskine skal du forsøge at holde din krop lodret. Du skal bruge håndtagene mindst muligt og kun til at stabiliserer dig på maskinen. Når du står opret på maskinen maksimerer du træningen af mave og rygmuskulaturen.

Skånsom træning

Træning på en stepmaskine er meget skånsomt for kroppen. Du holder hele tiden fødderne fast placeret på pedalerne, hvilket bevirker at du ikke får nogle ”stød” i knæ og ankler. Det er ofte disse stød, sammen med forkert landing på fødderne, der er skyld i skader ved f.eks. løb.
Træning på en stepmaskine forbrænder også mange kalorier, så du kan forkorte din træning eller brænde flere kalorier af på samme tid. Alt efter hvad dine ønsker er.

Stor forskel på maskinerne

Denne guide har været lidt vanskelig at lave, da der er utrolig stor forskel på de forskellige maskiner i testen. De store stepmaskiner koster mere end 10 gange så meget som de små og træningen er også ret forskellig. Det gælder både intensitet og hvor meget maskinerne kan, og kan holde til. Om du vælger den ene eller den anden type stepmaskine afhænger meget af hvilken type træning du vil have, men jeg gætter på at du allerede inden du kom hertil, havde en idé om hvilken type af maskine der passer til dig.

Jeg har valgt at vurderer både hvilken af de store, og hvilken af ministepperne der er den bedste og det kan du se øverst på siden her.

De Bedste Stepmaskiner i 2021

Bedste Stepmaskine test vinder: Sportop VE520

sportop ve520 stepmaskine vinder i test 2020

Vinderen af stepmaskinetesten er den lækre maskine Sportop VE520, en stepmaskine i en virkelig god kvalitet. Sportop VE520 er designet til at belaste knæ og hofter mindst muligt imens du træner. Ligesom på en crosstrainer er bevægelsen konstant og man er i konstant kontakt med maskinen imens man træner. Det betyder at selv en hård træningssession er skånsom ved kroppen.

Når du træner på din Sportop VE520 stepmaskine kan du træne overkroppen samtidig med at du stepper. Sportop VE520 har nemlig bevægelige håndtag, med indbygget modstand, så du kan få trænet hele kroppen på en gang.

En af grundene til at Sportop VE520 er den bedste stepmaskine i testen er at den tilbyder en lang række af modstands- og træningsprogrammer. Du kan nemt betjene din Sole stepmaskine på den 7,5” LED skærm. Som et ekstra lækkert feature er der desuden indbygget blæser, som kan køle dig ned imens du træner.

Maskinen er stort set lydløs i brug og bevægelsen sker glidende og let. Den er tung og stabil, men alligevel nem at flytte på de indbyggede hjul.

Alt i alt er Sportop VE520 en rigtig god stepmaskine for dig der er seriøs omkring din træning.

Positive sider:

 • Skånsom imod led
 • Høj intensitetstræning
 • Stabil at bruge
 • Godt alternativ til crosstrænere

Negative sider:

 • Soles workout APP får ikke gode anmeldelser
 • For personer der er meget tunge, eller meget stærke kan modstanden være for svag.

Bowflex Max Trainer M5

Den professionelle maskine BowFlex Max Trainer M5

Bowlex Max Trainer M5 er den absolut dyreste maskine i testen, men også den der får de bedste anmeldelser iblandt brugerne. Det er en maskine i absolut top klasse og kvaliteten følger helt afgjort prisen! Du kan bruge Bowflex Max Trainer M5 hver dag og i så lang tid som du orker.

Bowflex er ligesom Abilica StepCross en blanding mellem en stepmaskine og en crosstrainer. Det er en ”zero-impact” maskine, hvilket betyder at du ikke fjerner fødderne fra maskinen imens du træner og at risikoen for skader dermed minimeres.

Men hvorfor vælge en maskine er en blanding imellem en step- og en crosstræner?

Når du træner på en Bowflex får du trænet din overkrop og arme 80% mere end på en ordinær stepmaskine. Hele kroppen får altså en seriøs workout.

Du forbrænder rigtig mange kalorier på en Bowflex Max Trainer. Der er lavet tests hvor Bowflex er blevet testet op imod et løbebånd, en crosstrainer og en stepmaskine. Resultatet blev at man på en Bowflex forbrændte helt op til 600 kalorier mere på en halv time end på de andre maskiner! Det svarer til 2,5 gang mere end på nogle af de andre maskiner. Så hvis fedtforbrænding er et formål med din træning, så er Bowflex et virkelig godt valg!

Positive sider:

 • Op til 2,5 gang højere forbrænding end på en almindelig stepmaskine.
 • Workout for hele kroppen
 • Fylder mindre end en crosstrainer
 • 16 forskellige modstandsniveauer og 8 træningsprogrammer
 • Kompatibel med din smart phone
 • Trådløs pulsmåling, samt pulsmåling i håndtagene

Negative sider:

 • Dyr maskine
 • Det kræver mindst to personer at samle den
 • Det kan være hårdt at træde maskinen i gang, hvis man ikke er ret stor

Abilica CoreStep

CoreStep Stepmaskine fra Abilica

Abilicas CoreStep maskine er en lidt anderledes variant end den klassiske ministepmaskine. Her sker bevægelserne i en halcirkel som er bedre ergonomisk for kroppen. Du får desuden også flere muskelgrupper i bevægelse og du træner således både dine ben, baller og din kernemuskulatur.

Som med andre små stepmaskiner kan du ikke ændrer på modstanden og der findes ingen indbyggede træningsprogrammer. Dog kan man med Abilica CoreStep fysisk vende maskinen en halv omgang. Når maskinen er vendt bruges den på samme måde, men øvelserne rammer nu andre muskler og du får en varieret træning og samtidig styrker du din balance.

CoreStep er en lille stepmaskine som du nemt kan gemme af vejen når du bruger den. Det er en stepmaskine i god kvalitet, du får meget for pengene og træningen er varieret, derfor vurderer vi Abilica CoreStep til at være den bedste ministepmaskine i testen.

Kettler 2 in 1

Stepmaskine fra Kettler 2-in-1

Mini stepmaskinen er som navnet antyder lille i format. Når du ikke bruger den kan du gemme den væk under din seng eller i et skab og så slipper du for at skulle have den stående fremme.

Denne ministepmaskine er den klassiske model hvor du træder lige op og ned.

Her træner du primært ben og baller, og sekundært musklerne i den nederste del af ryggen. Cylinderne er hydrauliske og modstanden er jævn, de skridsikre pedaler sikrer at du står godt fast imens du træner.

Det er ikke muligt at indstille modstanden på Kettler 2 in 1, men du kan varierer træningen ved at bruge de to fastmonterede elastikker. Med elastikkerne kan du få trænet hele kroppen og lave mange forskellige øvelser. Hvis du ikke ønsker at bruge elastikkene, kan de blot afmonteres, så de ikke er i vejen.

Abilica StepCross

Stepmaskine StepCross Abilica

Abilica StepCross er en blanding imellem en almindelig stepmaskine og en crosstrainer. Dette kommer til udtryk i at man bevæger benene op og ned som på en almindelig stepmaskine, men har en smule cirkulær bevægelse.

 

Denne stepmaskine har et svinghjul på 13 kg og svinghjulet sørger for at tråden (bevægelsen) bliver flydende og jævn.

Der er gode muligheder for at få en varieret træning på Abilicas StepCross maskine. Maskinen har

Crosstrainere og stepmaskiner er nogle af de træningsmaskiner som giver den bedste konditionstræning og som forbrænder flest kalorier pr. minut du bruger maskinen. Så hvis du ønsker at få en høj forbrænding når du træner, så er Abilica StepCross et godt valg for dig.

Hvilket andet trænings udstyr passer til hjemmet?

Langt de fleste trænings-maskiner passer til hjemmet, men nogle er utroligt specifikke i deres funktion og optager meget plads, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Her er nogle af de maskiner der passer godt sammen med en stepmaskine:

 • Crosstrainer – Crosstraineren har efterhånden overtaget titlen, som den mest brugte maskine i mange træningscentre. Det er en ren kaloriebrænder, som ikke belaster kroppen ret meget. Crosstraineren er også en perfekt maskine at have stående i hjemmet, jeg har lavet en guide til de bedste crosstrainere som du kan læse hvis du vil vide lidt mere om dem.
 • Multistation – Dette er den ultimative træningsmaskine til hjemme, den optager dog en masseplads og er ret dyr, men du kan til gengæld træne de fleste muskler i kroppen på flere måder. Du kan læse mere om Multistationer og finde den bedste multistation til netop dit hjem og behov.
 • Motionscykel – Motionscykler har altid været utrolig populære og med god grund. Du kan lige træne på den uden at belaste dine led så meget som mange andre træningsformer. Motionscyklen kan placeret foran Tv’et eller anden form for underholdning og er utrolig effektiv til at forbrænde kalorier på. Du kan læse mere om motionscykler i vores guide til de bedste motionscykler her.
 • Løbebånd – Løbebåndet har aldrig opnået den samme popularitet, som mange af de andre kalorie forbrændende fitnessmaskiner til hjemmet. Det er der flere grunde til, bl.a. optager et løbebånd utrolig meget plads og så er prisen for et godt løbebånd langt højere end tilsvarende produkter. Men hvis du har pladsen og pengene, så er et løbebånd en god måde at holde formen ved lige gennem vinteren. Du kan find et godt et i vores guide til de bedste løbebånd her.