Bedste Glattejern i test 2020

BaByliss Pro

Ultra Curl
kr 749
 • Belægning: Titanium
 • Opvarmning: 10 sek.
 • Temperatur: 170˚- 230˚
 • Ledning: 2,7 Meter
 • Autosluk: Nej
Test Vinder

ghd

Platinum+
kr 1562
 • Belægning: Keramisk
 • Opvarmning: 20 sek.
 • Temperatur: 185˚
 • Ledning: 2,7 Meter
 • Autosluk: Ja – 30 min.

Remington

PROluxe Straightener
kr 599
 • Belægning: Keramisk
 • Opvarmning: 15 sek.
 • Temperatur: 150˚ - 230˚
 • Ledning: 3 Meter
 • Autosluk: Ja – 60 min.

HH Simonsen

Infinity Straightener
kr 778
 • Belægning: Turmalin
 • Opvarmning: 5 sek.
 • Temperatur: 80˚ - 210˚
 • Ledning: 3 Meter
 • Autosluk: Ja

// Artiklen indeholder affiliatelinks

Glattejern er et af de skønhedsprodukter de fleste af os piger ejer. Man kan lave så ufatteligt mange flotte styles med et glattejern, hvad enten man har langt og tykt hår, fint hår eller måske en lækker korthårsfrisure. Når du læser med her, så er det nok fordi du enten skal ud og købe dit første glattejern og måske er i tvivl om hvad du skal gå efter. Måske har du haft glattejern i flere år, men trænger til en udskiftning, eller måske har dine behov bare ændret sig.. Uanset hvad, så vil du kunne finde svar her.

I artiklen vil jeg komme ind på hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du køber et glattejern.

 • Hvilke type glattejern til din hårtype
 • Hvilken størrelse glattejern skal du vælge
 • Hvilken type glattejern passer til dine behov

Jeg vil også fortælle lidt om hvad de forskellige typer af glattejern står for – Hvad er forskellen imellem et keramisk og et titanium glattejern og hvad har det af betydning for dig? Læs med og bliv meget klogere på glattejern..

Tre typer af glattejern

Hvilken type af glattejern du skal købe afhænger af din hårtype. Man kan ikke sige at en type af plade materiale er bedre end et andet, de har alle tre deres fordele.

Keramisk

Glattejern med keramiske plader er nok den mest populære form for glattejern.

De fås i alle prisklasser, lige fra det billigste glattejern til glattejern til professionel brug. Et glattejern med keramiske plader har en jævn fordeling af varme og du risikerer ikke såkaldte hotspots, hvor jernet har en højere temperatur.

Keramiske glattejern varmer hurtigt op og er gode til at holde på varmen og vil opfylde de fleste glatte behov.

Glattejern med keramiske plader er gode til:

 • Hårtype: Tyndt, normalt, tykt hår
 • Normalt til let slidt hår
 • Regelmæssig brug

Ulemper ved keramiske plader: Glattejern som har plader som udelukkende er keramiske har den ulempe at de bliver slidt med tiden. Når de keramiske plader slides falder der stykker af glattejernet og det bliver dermed ubrugeligt og skal udskiftes. Flere keramiske glattejern får i dag en ekstra belægning på, som er med til at øge jernets slidstyrke.

Turmalin

Hvis du ikke har købt glattejern eller andre hårstylingsapparater inden for de sidste par år, så er der nok stor sandsynlighed for at du ikke har hørt om turmalin før. Turmalin er et mineral som blandt andet bruges som sten til smykker, men man bruger det også i malet form som belægning på varmepladerne i blandt andet glattejern.

Turmalin har den egenskab at den genererer negative ioner som fanger de positive ioner der findes i vandet. Herved bibeholder håret meget mere af sin fugt og bliver ikke skadet på samme måde som det ellers kan være tilfældet ved varmebehandling. Hver gang du kører glattejernet igennem håret, forsegler du hårstråene og fugten bliver derved i hårene. Glatning med et turmalin glattejern modvirker kruset hår og giver et flot, sundt og skinnende hår.

Glattejern med turmalin kan bruges ved lavere temperaturer og glatningen er hurtigere og mere effektiv.

Glattejern med turmalin keramiske plader er gode til:

 • Hårtype: fint, normalt, tykt og krøllet hår
 • Normalt til skadet hår
 • Regelmæssig brug
 • Professionelle

Ulempen ved Turmalin keramiske glattejern

Den eneste ulempe der er ved glattejern med turmalin keramiske plader er at de kan være lidt dyrere end de andre typer af glattejern. Dog kan man også finde glattejern med turmalin til meget fornuftige priser, så ulemperne er til at overse.

Titanium

Titanium er et metal som er kendt for sine gode kvaliteter som utrolig slidstyrke, lette vægt og så er det utrolig godt til at overføre varme.

Den sublime varmeoverførsel gør at man kan opnå et utrolig flot resultat, uanset hvilken type hår der er tale om.

Som med glattejern med turmalin bruger titaniums glattejern negative ioner til at holde fugten i håret og derved får man hår som ser meget sundere og blankere ud.

Idet der også bruges infrarød varme forsegles hårstråene og de naturlige olier og fugt bibeholdes i håret.

Da titanium er et utrolig stærkt materiale er glattejern med titaniumsbelægning også meget holdbare og de er næsten umulige at lave ridser i.

Mange frisører sværger til glattejern med titanium da man kan opnå de bedste resultater uanset hårtype.

Glattejern med titaniumsplader er gode til:

 • Hårtype: fint, normalt, tykt og krøllet hår
 • Normalt hår
 • Professionelle

Ulempen ved titaniums glattejern

Glattejern med titanium kan opnår ekstremt høje temperaturer, så man skal virkelig passe på ikke at få ødelagt sit hår. Men bør altid vælge et jern der er chippet så det holder en konstant og jævn temperatur.

Sådan får du det bedste resultat når du glatter dit hår:

1. Brug et varmebeskyttende produkt

Det er hårdt får håret at blive udsat for de høje temperaturer man bruger når man krøller eller glatter sit hår. Derfor er det vigtigt at give håret en ekstra beskyttelse, så du ikke ødelægger hårstråene. Der findes ufattelig mange hårprodukter man kan bruge for at beskytte håret. Min favorit er denne her fra Maria Nila, som udover at være varmebeskyttende også giver pleje til dit hår, farvebeskytter og er med til at modvirke spaltet hår.

Her udover er den fri for sulfat og parabener og så er den vegansk. Den har altså ikke været testet på dyr og den indeholder ingen animalske komponenter. Det er noget jeg sætter stor pris på, for selvom jeg ikke er veganer så ser jeg ingen grund til at bruge animalske ingredienser hvor de kan undværes.

Produktet bruges ved at spraye det i håret når det er håndklædetørt og så kan du roligt gå i gang med at style dit hår uden at bekymre dig om at skade det.

2. Brug den rigtige varmeindstilling

Mange har den opfattelse at jo mere varme jo glattere hår, men det passer slet ikke. Du bør læse instruktionssedlen og se hvor høj en varme du skal bruge til din hårtype. Når man vælger en lavere varme så slider behandlingen ikke så meget på håret og du får et flottere og mere velplejet look – Og så slipper du også for den forfærdelige stank af brændt hår.

3. Glat mindre sektioner af gangen

Når man har travlt og gerne vil have glatningen overstået så hurtigt som muligt, så virker det måske som en god ide at glatte så meget hår som muligt af gangen. Problemet når man forsøger at glatte en stor sektion af gangen er, at man bliver nødt til at køre håret igennem glattejernet mange gange for at få den ønskede effekt. Hvis man i stedet tager mindre sektioner af gangen, så kan man nøjes med en enkelt eller to gange og på den måde går det faktisk lige så hurtigt og man skåner håret.

4. Lad være med at mase håret i glattejernet

Jeg tror at mange af os har en tendens til at bruge lidt for mange kræfter når vi bruger et glattejern. Jeg ved i hvert fald at jeg har været slem til at presse lidt for hårdt sammen omkring håret, fordi det virker som om man så ikke skal bruge så lang tid på at glatte. I virkeligheden er det slet ikke nødvendigt at putte ekstra pres på jernet, det gør det bare sværere at få håret til at glide igennem.

Lad bare glattejernet lukke sig om håret og kør det igennem en eller to gange. Man kan altså ikke presse håret fladt.

5. Brug den rigtige vinkel når du krøller med et glattejern

Hvis man ikke har prøvet at krølle sit hår med et glattejern før, så er det en rigtig god idé at øve sig med et koldt jern først, så man får en fornemmelse for hvordan man bedst håndterer jernet. For at få det bedste resultat skal man holde glattejernet i en nedadgående vinkel. Man holder det altså så hånden er højest og jernet er vinklet ned af. Man kan evt.se nogle videoer på Youtube, hvis man har brug for mere inspiration til hvordan man kan lave krøller med et fladjern.

Glattejern Test Vinderen – BaByliss Pro Ultra Curl

Glattejern test vinder BaByliss PRO Ultra CurlBaByliss Pro Ultra Curl er et glattejern med krøllejernsfunkton. Pladerne går op over kanterne hvilket gør det ideelt når man vil krølle håret.

Pladerne på BaByliss Pro Ultra Curl er behandlet med den såkaldte EP Teknologi. Processen er meget teknisk og ligner den der anvendes i smykkefremstilling. Det er en tidskrævende process som består i at opnå et lag at micrometric metalpartikler ved elektro-galvanisering.

Det lyder meget teknisk og det er det også, det eneste du behøver at forholde dig til er hvad det betyder for dig:

Med EP teknologi får man nemlig plader der er:

 1. 3x hårdere og længere holdbarhed
 2. 3x glattere plader
 3. Stor modstandskraft imod kemikalier
 4. Længere hold og perfekt glatning
 5. Sundere hår

Pladernes kvalitet gør at glattejernet også egner sig til professionelt brug, da det har en meget høj slidstyrke.

Avanceret Heat Management™ System

Ultra Curl gør brug at det selvregulerende varmeelement, Advanced Heat Management ™. Temperaturen styres elektronisk og måles kontinuerligt. Opvarming af jernet sker næsten øjeblikkeligt, selv til den højeste temperatur indstilling. Advanced Heat Management systemet sørger også for en meget stabil temperatur, som kun kan varierer med op til en halv grad.

Sådan fungerer BaByliss Pro Ultra Curl

Takket være pladeteknologien kan du altid være sikke på at få det bedste og mest professionelle resultat med BaByliss Pro Ultra Curl. Varmen er perfekt distribueret igennem pladerne, hvilket er med til at sikre et flot og ensartet resultatat.

Når du starter glattejernet vil lyset blinke i de tre temperatur indstillinger indtil den valgte temperatur opnås. Temperaturen kan indstilles til 170, 200 eller 230 grader og glattejernet kan derfor bruges uanset hårtype.

De 25 mm svævende plader absorberer presset når du presser sammen om jernet og håret glider derfor let igennem. Er håret ikke samme tykkelse i hele længden vil presset alligevel forblive den samme takket være de svævende plader.

Pladernes udformning er, som tidligere nævnt, perfekte til at krølle hår med da de fortsætter op af siderne.

BaByliss Pro Ultra Curl er glattejernet for dig som kræver fuld frihed til at style dit hår. Det er et glattejern er i professionel kvalitet og er meget alsidigt. Alt i alt et rigtig godt glattejern som uden tvivl vil opfylde alle dine glatte – og krølle – behov.

ghd Platinum+ Styler White

Forskellige produkter fra ghdVidste du at ghd står for Good Hair Day? Det er første gange jeg hører det i dag, men det er da lidt sjovt synes jeg.

ghd Platinum+ bliver markedsført som en Smart Styler, og hvad betyder det så? Jo, faktisk er det ret smart- Nu skal du bare høre..

Alle ghds stylere, glattejern, krøllejern osv, har kun én temperatur indstilling, nemlig 185 grader. Ghd har lavet en masse tests og har fundet ud af at det er den optimale temperatur til styling uden at det skader håret. Men vores hårtyper er jo forskellige, så hvordan fungerer det i praksis, når alle de andre mærker har flere forskellige temperatur indstillinger for at kunne passe til de forskellige hårtyper?

Jo, med ghds smart styler måler jernet på hårets struktur og den bruger så en kræft til at glatte håret med som passer til strukturen, temperaturen er stadig den samme, men kræften varierer.

Det er super smart for dem af os som bruger ekstensions. Vores hår og vores ekstensions har forskellig struktur, men det er altså ikke et problem når man bruger et ghd smart styler glattejern.

En anden smart feature ved ghd Platinum+ er at smart styleren også måler den hastighed hvorved man glatter håret. Her gør den også brug af den kræft hvorved håret glattes. Hvis man kører håret langsomt igennem jernet nedsættes kræften og sætter man farten op, øges kræften. Det er da smart!

Færre knækkede hår og farvebeskyttelse

Ifølge ghd kan man også glæde sig over 70% færre knækkede hår, fordi glattejernet er så godt til at tilpasse sig dit hår og det derfor ikke bliver slidt når du glatter det. Det har desuden 2x mere farvebeskyttelse, så hvis du har farvet hår skal du ikke bekymre dig om at det slider for meget på farven når du glatter eller styler med et ghd Platinum+ glattejern.

Der udover er det et virkelig flot glattejern. Det er meget stilrent i designet og har ingen synlige samlinger. Det er ønskebensformet- altså u-formet hvilket bevirker at det ikke lukker helt sammen og derfor ikke hiver i håret imens du styler.

ghd laver lækre og godt produkter og Platinum+ er bestemt ikke nogen undtagelse. Det glatter håret hurtigt og effektivt uden at skade det, faktisk ser håret meget sundere ud efter en behandling. Det er ultra fleksibelt og du kan lave lækre krøller, bølger eller blog et flot, glat og blankt hår.

Ghd Platinum+ er ikke i den billige ende og prisen er en af årsagerne til at Platinum+ ender på en 2. Plads her i testen.

Remington PRO-Luxe Straightener S9100

 

Det smukke glattejern fra Remington giver dig et flot resultat som holder hele dagen. Glattejernet har keramiske plader med en særlig OPTIheat-teknologi som sørger for at der er en perfekt fordeling af varme i glattejernet. Nogle glattejern med keramiske plader kan have såkaldte hotspots, hvor det bliver varmere end andre steder, men det skal du altså ikke bekymre dig om med PRO-Luxe straightener fra Remington.

Remington PRO-Luxe Straightener kan bruges uanset om du har fint, normalt eller tykt hår. Det har ni forskellige varmeindstillinger og kan nå en temperatur op til 230 grader, hvilket er tilstrækkeligt til selv det tykkeste hår.

En smart feature ved Remington PROluxe glattejern er at det har en PRO+ setting som gør at temperaturen automatisk sættes til at være 185 grader, hvilket er det optimale når du glatter eller krøller hår. Denne setting gør at dit hår kommer til at se sunder og glattere ud.

Glattejernet har desuden en smart autosluk funktion, hvilket vil sige at det slukker automatisk efter 60 minutter, hvis der ikke er blevet rørt ved nogen knapper inden for det tidsrum.

Alt i alt er Remington PROluxe straightener et rigtig godt glattejern til alle hårtyper. Prismæssigt kan alle være med og du får virkelig meget for pengene.

HH SIMONSEN® Infinity Styler Black

Infinity styler fra HH SimonsenDet danske mærke HH Simonsen kan sagtens være med i kapløbet om at blive det bedste glattejern. Det er flot i designet og har titaniumsplader belagt med turmalin som sikrer at håret glider let og ubesværet igennem glattejernet uden at der sætter sig hår fast.

Det har desuden Ion teknologi som frigiver negative ioner i håret som binder sig til vandets positive ioner og derved bevarer fugten i håret. Det beskytter håret og giver dit et sund og flot hår – Uden krus.

HH Simonsen Infinity Styler har et universalt strømstik, så du kan bruge glattejernet både i EU og i USA. Så behøver du ikke at bøvle med omformere til stikket når du skal ud og rejse, super smart! På rejsen kan du også benytte den varmeresistente taske som medfølger, den er i øvrig også god når du bare er der hjemme og gerne vil have pakket jernet væk i en fart når du er færdig med at ordne dit hår.

Infinity Styler er et af de glattejern i testen som har det største spænd på varmeindstillingerne. Det går helt fra kun 80 g og op til 210 grader, så hvis du har meget fint hår kan du style uden at bekymre dig om at skade håret ved at bruge for meget varme. Glattejernet er desuden det hurtigste til at varme op med kun 5 sekunders opvarmningstid. Så når man ikke engang at skulle vente på det.

HH Simonsen Infinity Styler har en smart memory-funktion, så du kan stille jernet til at huske din favorit indstilling. Så varmer den automatisk op til din foretrukne indstilling uden at du skal tænke mere over det.

Som en særlig god service yder HH Simonsen 5 års garanti på alle deres el-artikler og altså også på dette glattejern. De fleste andre har kun de påkrævede 2 års garanti, så man må tro at HH Simonsen har tiltro til deres produkters kvalitet og holdbarhed.

Ultron Mach 2 Titanium Straightener Diamond Edition

Ultron Mach glattejern med krystallerEr du, lige som mig, typen der ikke altid får pakket sine produkter sammen når du er færdig med at bruge dem? Så er Ultron Mach 2 – Diamond Edition lige noget for dig!

Dette glattejern har nemlig 155 ægte Swarovski krystaller indlagt. Det ser, og føles ekstra eksklusivt, så det fortjener næsten at blive vist frem.

Men ikke nok med at det ser godt ud, det har også de lækreste titaniums plader og en temperatur der rangerer helt fra 80 – 230 grader. Så uanset om du har det fineste fe-hår eller tykt og stridt hår, så kan Ultron Mach 2 klare opgaven.

Ledningen er 3 meter lang og med et smart dreje-led, så ledningen ikke bliver snoet og derved bliver irriterende at håndtere.

Blot et enkelt træk igennem håret efterlader det blankt og glat.

 

At dette er et luksuriøst produkt afspejler sig også i prisen som er på højde med ghd, når det ikke er på tilbud. Rent kvalitetsmæssigt hænger det godt sammen, da det virkelig er et glattejern i særklasse.

I Ultron Mach 2 Titanium Straightener Diamond Edition går kvalitet og æstetik hånd i hånd. Dette er glattejernet for dig der ikke vil have det alle andre har, men sætter pris på individualitet og klasse.

Ultron Mach 2 kan også bruges af professionelle da de holdbare titaniumsplader tåler kontinuerlig brug.