Hus & Hjem

Måske kan du også lide:

vorwerk robotstøvsuger test vinder 2020

Robotstøvsuger Test 2020

Bedste Robotstøvsuger 2020 VORWERK Kobold VR200 kr 6.499 Køretid: 90 min. Opladningstid: 3 timer Timer: Ja Trappesensor: Ja App: Nej Vægt: 5 kg Køb Her

Læs Mere»
Bedste robotplæneklipper 2019

Robotplæneklipper Test 2020

Bedste Robotplæneklipper 2020 Robomow RC615u kr 11.999 Rækkevide: 3000 kvm Støj: Middle (72dB) Klippebredde: 56 cm Regnsensor: Ja Tyverisikring: Ja Køb Her Test Vinder Worx

Læs Mere»

Espressomaskine test 2020

Bedste Espressomaskine 2020 Delonghi Ecam 650.55 Primadonna Elite kr 8.599 Bønner: Hele + Malede Programmer: 12 Antal Kopper: 2 Mælkeskummer: Ja Filter: Ja Køb Her

Læs Mere»

Hus & Hjem

Når man bor i hus (og naturligvis også i lejlighed) er der altid en masse at lave. Haven skal ordnes, der skal gøres rent og laves mad og så skal der naturligvis også indrettes. Nogle opgaver er selvsagt sjovere end andre og nogle gange er det rart at få lidt hjælp til at klare nogle af dem.

En af de ting man kan gøre lidt nemmere er støvsugningen. Jeg har ikke råd til at have en rengøringshjælp og derfor har jeg i stedet købt mig en robotstøvsuger. I forbindelse med det køb har jeg lavet en sammenligningsguide så det også er nemt for dig at vælge den rigtige støvsuger.

Madlavning

Når det kommer til madlavning her i hjemmet, så er det for det meste min mand der står for det. Det passer mig glimrende, for jeg er ikke den helt store kok. Når jeg endelig laver mad må det gerne være anderledes. Jeg laver for det meste vegansk mad – ikke fordi vi er veganere, men fordi jeg ikke er så vild med at spise kød mere. Det er en kombination af en stor bevidsthed omkring miljø og sundhed, og jo mere jeg sætter mig ind i emnet , jo mere kommer det også til at handle om dyrevelfærd for mig. Jeg prøver på ingen måde at presse noget som helst ned over hovedet på nogen og jeg spiser også selv animalske produkter flere gange om ugen.

I forbindelse med at jeg er kommet til at interesserer mig mere for veganisme er jeg også begyndt at lave mere mad end nogensinde før. Det har resulteret i nogle opskrifter som ligger her på bloggen og som forhåbentlig er anderledes end det du normalt støder på. Jeg synes at det er et sjovt emne at beskæftige mig med og hvis du også er interesseret i alternative måder at leve på, så følg endelig med her.. Jeg planlægger desuden en guide til hvordan man laver sit eget rengøringsmiddel. Jeg har prøvet mit eget hjemmelavede rengøringsmiddel af i en månedstid nu og jeg er virkelig imponeret, så glæd jer til det 😀

Kaffe

En af mine små laster, hvis man kan kalde en last, er kaffe. Jeg kan virkelig godt lide en god kop kaffe, jeg elsker ritualet med at brygge den perfekte kop og sidde og nyde den med et stykke lækkert chokolade eller en småkage til.

Min favorit kaffe er cappuccino og er det jeg drikker mest af, efter almindelig sort kaffe. Hvis man som mig er vild med god kaffe, så vil jeg anbefale at man overvejer at investerer i en espressomaskine. De fås i mange forskellige prisklasser og man behøver ikke nødvendigvis at bruge en formue for at få en god maskine. Tjek evt. Phillips maskinen ud i espressomaskinetesten, den scorer højest på smagen i Forbrugermagasinet Tænks store test, og så er den langt billigere end de andre espressomaskiner i testen.

Indretning

Indretning er noget jeg tidligere har brugt rigtig meget krudt på. Og det gør jeg på sin vis også stadig. Men i og med at jeg er blevet mere bevidst om mit forbrug har jeg også lavet mange ændringer på det punkt.

Jeg forsøger at gøre mine køb så bæredygtige som muligt og har f.eks. lige købt en ”ny” sofa på DBA.dk som er en gammel Bolia sofa som er blevet sat i stand og ombetrukket, så den fremstår som ny. Den kostede ca. ¼ af nyprisen og så er det meget bedre for miljøet. En anden måde hvor jeg prøver at være en bevidst forbruger er, at jeg ikke bare køber nyt fordi jeg ser noget i et magasin. Det har jeg tidligere været meget forfalden til, men faktisk så blev jeg ret træt af altid at have alle de samme ting, som alle andre. Det blev alt for upersonlig og min egen stil kunne slet ikke trænge igennem.
Når jeg synes at der er noget nyt jeg har behov for, så forsøger jeg i så vid udstrækning som muligt at købe det brugt eller fra et sted hvor jeg kan se at det er produceret under humane forhold og efter bæredygtige principper.

 

Jeg er bevidst om at jeg kan komme til at fremstå lidt hippie-agtig, men jeg er på ingen måde fanatisk. Jeg prøver blot at tage nogle bevidste valg.

 

En af fordelene ved at være mere bevidst omkring sit forbrug er også at man kan sparre en helt masse penge! Hvis du vil læse om hvordan vi som familie i 2018 rejste 6 måneder til Australien, så hop over på min Familie og Børn kategori og find mere information.