Bedste Krøllejern i test 2020


HH Simonsen

Rod VS7
kr 619
 • Stil: Løse krøller
 • Ø: 33 mm
 • Temp.: 120, 180, 200g.
 • Ledning: 3 m.
Test Vinder

ghd
Curve Classic

Wave Wand
kr 1044
 • Stil: Små fyldige krøller
 • Ø: 26 mm
 • Temperatur: 185 grader
 • Ledning: 2,6 m.

ghd
Curve Soft

Curl Tong
kr 1.048
25
 • Stil: Løse krøller
 • Ø: 32 mm
 • Temperatur: 185 grader
 • Ledning: 2,6 m.


BaByliss Pro

Konisk Krøllejern
kr 599
 • Stil: Flere muligheder
 • Ø: 19-32 mm
 • Temperatur: 110 – 190g.
 • Ledning: 2,7 m.

Test af Krøllejern

// Artiklen indeholder affiliatelinks

De krøllejern der vises her over er alle rigtig gode valg. Hvilket et du skal vælge, afhænger af dine ønsker og dit hår. Læs her under og bliv lidt klogere.

Krøller er smukke og hvis du ønsker dig et flot krøllet hår kan et krøllejern være svaret på dine hårdrømme. Der findes flere andre alternativer til et krøllejern. Man kan få håret permanentet eller man kan bruge et glattejern til at få krøllet lokkerne.

En permanent er, som ordet antyder, permanent, så hvis du kun ønsker dig krøller lejlighedsvis er dette ikke vejen frem for dig.

Du kan også krølle dit hår med et glattejern, det kræver øvelse, men mange vælger denne løsning da de i forvejen har et glattejern.

Men er du som mig ikke alt for ferm til at bruge et glattejern er det nemmere at bruge et krøllejern, som jo er fremstillet til formålet. Den ene gang jeg forsøgte mig med et glattejern endte jeg med et underligt bukket hår 😀 Men for at være ærlig, så er jeg lidt en spasser til glattejern, jeg er nemlig enormt bange for at brænde mig på dem.

Derfor har jeg nu anskaffet mig et krøllejern og det er jeg rigtig glad for at bruge når håret skal være lidt ekstra festligt. Jeg er desuden heller ikke bange for at brænde mig, for man kan holde på toppen af jernet og så drejer den med rundt, når man ruller håret op.

Når man skal købe et krøllejern er der særligt fire ting man skal være opmærksom på:

 1. Varme – Kan krøllejernet blive varmt nok til at krølle dit hår?
 2. Størrelse – Hvilke typer krøller ønsker du dig? Størrelsen på jernet afgøre hvor store krøllerne bliver.
 3. Anvendelse – Er det nemt at bruge?
 4. Kvalitet – Er krøllejernets kvalitet høj nok?
Krøllejern klar til at tage i brug

1: Varme

Hvis dit krøllejern ikke kan blive varmt nok tager det lang tid at få håret til at krølle og i værste fald glider krøllerne meget hurtigt ud. Det kan være frustrerende at bruge lang tid på at få håret til at se lækkert ud, hvis det kun holder i kort tid. Jeg har researchet og er kommet frem til at et krøllejern krøller mest optimalt ved en temperatur på 185 grader. Du skal derfor være sikker på at det jern du køber, som minimum kan nå denne temperatur. Du skal dog være forsigtig med at bruge et krøllejern som er varmere end 215 grader, da det kan ødelægge dit hår. Det kan desuden være en god idé at anvende en varmebeskyttende spray.

2: Størrelse

Længden på dit hår er altafgørende for hvor stor diameteren på krøllejernet skal være. Hvis du har langt/meget langt hår kan du vælge en stor diameter, da du har meget hår der skal vikles omkring jernet. Til meget langt/langt hår anbefales en diameter på op til fem centimeter. Ved medium- til kort hår anbefales en diameter på tre centimeter og under.

3: Anvendelse

Et krøllejern skal være nemt at anvende. Der skal ikke være en masse ekstra tingel-tangel på, men der skal være et næb til at holde håret fast og en spids som kan rotere når du drejer jernet. Der bør desuden være en god, lang ledning, så du uden besvær kan bevæge dig rundt når du skal krølle dit hår.

Nogle krøllejern har ikke et næb, men man vikler blot håret omkring og holder det fast.

4: Kvalitet

Krøllejern kan købes til meget varierende priser. Hvis du bruger dit krøllejern ofte kan det være en fordel at bruge lidt mere på et kvalitets krøllejern.

Hvordan bruger man et krøllejern – 10 nemme trin

Uanset hvilket krøllejern du anvender er fremgangsmåden stort set den samme.

 1. Børst dit hår godt igennem, så det ikke filtrer.
 2. Inddel håret i sektioner, alt efter hvor store eller små du ønsker dine krøller.
 3. Tilslut krøllejernet og indstil temperaturen.
 4. Når jernet er opvarmet ruller du forsigtigt dit hår omkring spolen. Start altid fra spidsen af håret og arbejd dig op imod hovedbunden.
 5. Du kan styre om dine krøller skal være små proptrækker krøller, eller store bløde krøller ved at rulle håret stramt eller løst omkring jernet.
 6. Lad håret sidde på krøllejernet og lad varmen forme håret. Alt efter hårets tykkelse skal du justerer på hvor længe håret skal krølles.
 7. Lad det krøllede hår løsne sig fra krøllejernet, men træk ikke krøllejernet ud igennem håret. På den måde kan krøllejernet nemlig fungerer som et glattejern og ødelægge dit hårde arbejde.
 8. Tag den krøllede sektion af håret i din hånd og kram det op. Du kan evt. fæstne håret til hovedet med en hårnål, så krøllerne ikke bliver trukket ud inden de når at ”sætte” sig. Fortsæt indtil alt håret er krøllet.
 9. Tag hårnålene ud og sæt håret med så få berøringer som muligt. Når du piller ved håret bliver krøllerne løsere.
 10. Du kan få dine krøller til at holde længere og få håret til at se lækkert ud ved at spraye let med en hårlak. Pas på ikke at bruge for meget, så kommer håret til at virke stift og se unaturligt ud.

 

God fornøjelse med krøllerne!

Krøllejerns Test Vinderen – HH Simonsen Rod VS7

Testvinder bedste krøllejern HH Simonsen Rod VS7

Ideelt til: Langt/mellem langt hår

Rod VS7 er et klassisk krøllejern som har den samme diameter i hele jernets længde og som har en tang til at holde håret på plads imens du krøller.

Krøllejernet har en keramisk Teflon-coating med turmalin, som gør at håret ikke hænger fast i jernet når du krøller dit hår og som også beskytter hårets yderste lag.

HH Simonsens Rod VS7 har en 3 meter lang ledning som giver stor bevægelsesfrihed og den vejer blot 385 g. Vægten betyder meget når man, som jeg, har langt og tykt hår og det tager lang tid at krølle.

 

Jernet er rundt og giver derfor almindelige klassiske krøller, ønsker man et mere rodet look kan man med fordel vælge en af de ovale krøllejern f.eks. ghd Curve Classic Wave Wand.

 

Som beskrevet er alle de overstående krøllejern i god kvalitet og giver flotte krøller. Grunden til at vi har valgt at fremhæve HH Simonsens Rod VS7 som vores ”testvinder” skyldes følgende ting:

 • Kvalitetsprodukt
 • Fair pris
 • Lang ledning med stor bevægelsesfrihed
 • 5 års garanti på el-artikler fra HH Simonsen

Du får meget for pengene når du vælger et krøllejern fra HH Simonsen, hvorimod man betaler ekstra for brandet hvis man f.eks. vælger et krøllejern fra ghd.

ghd Curve Classic Wave Wand

Klassisk Ghd Krøllejernghd er kendte for at lave hårstylingsredskaber i god kvalitet, og Curve Classic Wave Wand er ikke nogen undtagelse.

Selve jernet er ovalt hvilket gør det perfekt til at lave et mere tilfældigt bølget look i håret, som er meget populært lige nu. Som med mange af de andre krøllejern er der ikke en klemme til at holde håret fast imens du krøller. Du snor blot håret rundt om jernet og holder fast i spidsen imens det bliver varmet op. Hvis du vil have et endnu mere naturligt fald i håret kan du skiftevis sno håret den ene vej og den anden vej. Således forstået at du snor den ene tot over jernet og den næste tot under jernet – Det håber jeg giver mening.

Ghd Curve Classic Wave Wand har som alle andre ghd hårstylings redskaber en fast temperatur på 185 grader. Det er ghd igennem tests kommet frem til er den optimale temperatur til hårstyling. Personligt ville jeg gerne have muligheden for selv at vælge temperaturen, da det jo er meget forskelligt hvordan vores hår tager imod behandling på. F.eks. har mit hår meget svært ved at tage imod behandling og krøllerne glider let ud, derfor ville jeg gerne kunne varme lidt højere op. På den anden side, så er man dog sikker på ikke at skade håret ved 185 grader og det er jo også ret væsentligt.

Wave Wand er et ret tungt krøllejern og det kan godt mærkes hvis man skal krølle meget hår. Det virker dog også meget solidt og i god kvalitet. Ghds produkter er generelt dyre, men hvis du ikke vil gå på kompromis med noget, så er dette krøllejernet for dig.

ghd Curve Soft Curl Tong

Ghd Krøllejern

Dette krøllejern fra ghd er et mere klassisk krøllejern end Wave Wand. Det er rundt og har den samme diameter hele vejen ned. Der er desuden en tang på som holder håret på plads imens du krøller, hvilket gør det lettere at holde håret stramt på uden at brænde sig.

Ghd Curve Soft Curl Tong har en smart lille fod som jernet kan stå på imens det varmer op, men som ikke kommer i vejen når du bruger det. Opvarmningen sker ultra hurtigt og krøllerne er færdige på ca. 10 sec. alt efter hårets struktur og længde.

Krøllejernet har 6 sensorer som sikrer at temperaturen er perfekt jævn over hele jernet og du risikerer ikke såkaldte ”hot-spots” hvor jernet varmer højere op. Den jævne temperatur sikrer en ensartet krølle og beskytter håret.

Du kan ændre krøllernes udformning ved at krølle oppefra og ned efter, eller du kan starte fra spidserne og rulle håret op på jernet. Den vinkel du bruger krøllejernet ændrer også krøllernes struktur, så det er bare om at komme i gang med at eksperimentere.

 

Babyliss Pro Konisk Krøllejern

Krøllejern fra Babyliss

Babyliss er gået igennem lidt af en re-branding for at komme til at fremstå mere moderne og appellere til det yngre publikum. Og det synes jeg faktisk at de er sluppet rigtig godt af sted med. Produkterne er lækre at se på og det er indpakningen også.

Dette krøllejern er kegleformet så du kan lave krøller i flere forskellige størrelser, alt efter hvor du snor det omkring jernet. Man kan derfor også bruge krøllejernet hvis man har kortere hår.

En anden lækker feature er at du kan indstille temperaturen så den passer til dit hår. Babyliss Pro Konisk Krøllejern har nemlig hele 25 temperatur indstillinger og du kan vælge temperaturer fra 110 – 190 grader. Hvis du har fint eller bleget hår bør du bruge så lav en temperatur som muligt når du krøller dit hår, så det ikke tager skade af behandlingen. Har du der imod et kraftigt hår er det rart at kunne skrue op for temperaturen så varmen kan trænge ordentligt igennem håret.

Babyliss Pro Koniske krøllejern opvarmer forholdsvis hurtigt og er klar til brug efter ca. 50 sekunder.

HH Simonsen Rod VS1

HH Simonsen Krøllejern til mindre krøller

Velegnet til: Kort/mellemlangt hår.

Rod VS1 er et smalt krøllejern med en konisk form. Jernet har en diameter på 13-19 mm, hvilket gør det ideelt til kortere eller mellemlangt hår. Du kan ændre udseende på dine krøller ved at bruge større eller mindre sektioner af hår af gangen.

HH Simonsen Rod VS1 har keramisk teflon-coating med turmalin som sikrer at jernet holder en ensartet temperatur over det hele. Dette er med til at beskytte håret og sikre at krøllejernet glider let igennem håret imens det styles.

Krøllejernet har temperatur indstillinger på 120 – 200 grader, så du kan bruge den temperatur der passer bedst til dit hår. Den 3 meter lange gør det meget fleksibelt at bruge dit krøllejern, også når du ikke har en stikkontakt direkte hvor du gerne vil bruge jernet.

HH Simonsen giver 5 års garanti på alle deres produkter, så du kan være helt sikker på at de kan stå inde for kvaliteten.