Bedst i test
Løbebånd 2023

Sole

F85
kr 19.900
 • Top hastighed: 20 km/t
 • Løbeflade: 152 x 55 cm.
 • HK: 4 hk duty motor
 • Programmer: 10 stk.
Test Vinder

Nordic Track

Commercial 1750
kr 19.900
 • Top hastighed: 22 km/t
 • Løbeflade: 152x55 cm
 • HK: 3,6
 • Programmer: 50 stk.
NordicTrack Commercial 1750 Løbebånd

Sole

F63
kr 14.900
 • Top hastighed: 18 km/t
 • Løbeflade: 152 x 51 cm.
 • HK: 3,0
 • Programmer: 10 stk.

NordicTrack

x22i
kr 24.900
 • Top Hastighed: 20 km/t
 • Løbeflade: 152x56 cm
 • HK: 4,25 HK DC
 • Programmer: 44 stk.
Høj Intensitet

Køb af løbebånd

Når du overvejer at købe et løbebånd, er det meget afgørende hvor meget du har tænkt dig at bruge det og hvor meget du løbetræner i forvejen. Er du helt nybegynder og vil bruge løbebåndet til at komme i form og evt. tabe et par kg. Så er det ikke så afgørende hvad tophastigheden er på, men er du mere erfaren og vil du bruge båndet til intervaltræning så er det meget vigtigt.

Fordelene ved at træne på et løbebånd, fremfor at løbe udenfor, er blandt andet at du kan løbe i alt slags vejr, for det kan ærlig talt være svært at sparke sig selv i gang, hvis der ligger sne eller hvis stier er helt smattede og glatte af regn. Bor du i byen, kan det desuden være godt for dig, rent fysisk at løbe på bånd i stedet for i gaderne, da det giver en hård belastning af blandt andet knæ at løbe på asfalt. Det er desuden nemt at holde øje med din fart, puls og rutens stigning, når du løber på løbebånd, derfor er kan det være nemmere at sætte farten eller intensiteten lidt op.

Variationen i træningen kan også være en fordel, stort set alle løbebånd har forskellige programmer til at variere træningen. Nogle af de bedre bånd har desuden mulighed for at løbe med Google Maps, hvor dit løbebånd vil simulere terræn og stigning efter ruten du vælger at løbe. Man har mulighed for at løbe ”imod” sine venner eller sig selv.

På trods af de mange fordele der er ved at løbe på løbebånd, så kan du ikke regne med at du kan løbe med samme hastighed, når du kommer ud i naturen. Der er andre forhold som påvirker dig når du løber udenfor, forhold som vejr og vind påvirker dig mere end du umiddelbart tror. Derfor anbefales det at man tager en ugentlig løbetur udenfor. Det er desuden altid en fordel med afveksling og hvis du løber både i naturen og på løbebånd, kan det hjælpe til at holde motivationen oppe.

Løbebåndtesten kigger på nogle af de kriterier du skal overveje når du skal ud og købe et løbebånd.

 • Tophastighed: Skal du bruge dit løbebånd til intervaltræning, vurderer vi at man skal have en minimum tophastighed på 18 km/t.
 • Længden på båndet: Hvis man er meget høj skal man sørge for at båndet er langt nok til at man kan løbe naturligt på båndet. Så er du over ca. 190 cm høj, så sørg for at kontakte forhandleren for at høre deres anbefalinger af båndlængden.
 • HK: Hvor mange hestekræfter et løbebånd kan generere, fortæller noget om motorens størrelse. Et løbebånd med flere HK vil oftest være mere støjsvagt og køre mere ubesværet. Vi mener at det optimale er minimum 2 HK, hvis du bruger dit løbebånd ofte. Mindre kan gøre det, hvis du bruger båndet sjældent.
 • Pris: Der er stor variation på prisen på løbebånd, men som med alt andet gælder, at man får hvad man betaler for. Gør op med dig selv, hvad dine behov er, køber du et løbebånd som er for billigt i forhold til hvad du forventer, så får du det nok ikke brugt ret meget.
 • Programmer: Et løbebånd har stort set altid indbyggede programmer, som du kan bruge til at variere din træning. Dette er vigtigt for at gøre træningen så varieret og sjov som mulig.

Vi har testet 5 løbebånd i forskellige prisklasser og til både begyndere og den rutinerede løber.

Løbebånd test vinderen – Sole F85

Bedst i test Løbebånd 2019 Sole F85Sole producerer træningsmaskiner i særdeles topkvalitet og dette løbebånd er ikke en undtagelse.

Dette er et løbebånd i topkvalitet som kan tåle at blive brugt meget, ca. 4 timer dagligt, og kan derfor også bruges i motionsrummet af mindre virksomheder. Sole F85 er meget stabilt at løbe på, da det har Soles helt specielle rammekonstruktion – ”Double Horseshoe”. Der er desuden ”Cushion Flex dæmpningssystem” som betyder at belastningen bliver mindsket med 40 % i forhold til hvis du løber på asfalt.

Løbebåndet er kåret som ”bedste sammenklappelige løbebånd” i USA og som ”bedste køb” af Treadmilldoctor.com

Løbebåndet har en stor løbeflade og er nemt at betjene med det store display. Der er 10 programme og mulighed for at justere stigningen op til 15 %, du har her alletiders chance for at variere træningen optimalt.

NordicTrack Commercial 1750

NordicTrack Commercial 1750 Løbebånd

NordicTrack Commercial 1750 Løbebånd – Det ultimative løbebånd til hjemmetræning.

Med NordicTrack 1750 kan du tage din træning til det næste niveau. Med en indbyggede skærm på hele 10 tommer kan du træne på en sjov og effektiv måde. Skærmen giver dig mulighed for at vælge mellem mange forskellige træningsprogrammer, som f.eks. intervaltræning, bakke- og nedadgående træning og meget mere. Du kan også benytte dig af iFit træningsprogrammer, som giver dig adgang til virtuelle træningsruter over hele verden og personlig træning direkte på skærmen. Køber du via mit link nedenfor får du 30 dages gratis prøve på IFit med.

NordicTrack 1750 er bygget med materialer af høj kvalitet, der sikrer en lang levetid. Det kraftige motor og brede løbeflade gør løbebåndet velegnet til løbere i alle størrelser. Samtidig er det designet til at være nemt at samle og vedligeholde. Det har også en blød affjedring, som mindsker stød og belastning på led og muskler.

Løbebåndet har indbygget pulsmåler, som måler din puls og viser den direkte på skærmen. På den måde kan du altid holde styr på din puls og tilpasse træningen efter den. Løbebåndet har også Bluetooth-forbindelse, så du kan tilslutte dit trådløse headset og lytte til musik eller se film under træningen. 

Alt i alt giver NordicTrack 170 dig mulighed for en varieret og alsidig træning.

Sole F63

Sole F63 løbebånd bedst i testSole F63 er ”lille broderen” til vores testvinder.

Det er en af deres nyeste model og løbebåndet er allerede blevet kåret som bedst i test flere steder. Det kan vi godt forstå! Båndet er lækkert og lydsvagt at benytte, displayet er stort og nemt at navigere på og du har mulighed for at programmere 2 af dine egne træningsprogrammer ind.

Som ekstra funktioner kan nævnes; indbyggede højttalere, så du kan tilslutte din egen mp3 afspiller eller smartphone og det har desuden 2 indbyggede blæsere, så du kan blive afkølet imens du bruger båndet.

Sole F63 kan klappes sammen, så det ikke fylder så meget og nemt køres væk.

NordicTrack x22i

NordicTrack høj-intensitets løbebånd Nordic Track x22i løbebånd bygger på en helt unik incline trainer som giver mulighed for en meget høj-intensiv træning.

Løbepladen kan hældes op til +40% og ned til -6%. Din træning kan således varieres enormt og forbrændingen kan virkelig komme op. Hvis det ikke skulle være nok kommer NordicTrack x22i med hele 44 indbyggede programmer så du kommer ikke til at kede dig!

Løbebåndet fra NordicTrack har det innovative Reflex Cushioning system som betyder at løbepladen er stødabsorberende og træningen bliver mere skånsom for både ryg og knæ. Selve løbepladen er også testens største med hele 152×56 cm. En større løbeplade har betydning for hvordan du oplever at bruge løbebåndet og særligt med den store incline er det fornuftigt med en stor plade, så man ikke føler at man falder af.

NordicTrack x22i har en tophastighed på 20 km/t og det er mere end nok til langt de fleste løbere.

NordicTrack x22i har en 22” smart touchscreen og du kan købe abonnement på videoer og personlig træning igennem iFit Coach Plus. Desuden kan du tilkoble din telefon eller tablet og høre din favorit træningsmusik i de indbyggede højttalere. Som en ekstra fordel er NordicTrack x22i lydreduceret, så du ikke bliver forstyrret af larmen fra løbebåndet imens du træner.

NordicTrack x22i er løbebåndet for dig der er seriøs med dit løb og træning.

Kettler Axos Sprinter 5

Billigste løbebånd Kettler AxosKettler Axos Sprinter 5 er et godt valg til dig der vil i gang med at bruge løbebånd, evt. som supplement til din normale løbetræning.

Løbebåndet har en top hastighed på 16 km/t, hvilket vil tilfredsstille motionsløberen som ikke ønsker at bruge løbebåndet til sprint eller intervaltræning.

Axos Sprinter 5 har det smarte warm-up og cool down system, som hjælper dig til at undgå skader ved at starte og afslutte træningen i et fornuftigt tempo.

En lækkert feature ved Kettler Axos Sprinter 5 er at man kan folde løbebåndet sammen, så det fylder mindre i lænden når man ikke bruger det. Smart i mindre hjem eller hvor man ikke ønsker at det skal optage for meget plads, når det ikke er i brug.

Løbepladen er 46×132 cm, hvilket er det mindste af løbebåndene her i testen. Man bør være opmærksom på at det kan begrænse bevægelsesfriheden, særligt hvis man er høj.

Kettler Axos Sprinter 5 er testens billigste løbebånd, men selvom det er billigt så er det et løbebånd som tåler at blive brugt. Dette løbebånd er ideelt til dig som ønsker at supplerer din normale løbetræning med løb på bånd.

Hvilket andet trænings udstyr passer til hjemmet?

Langt de fleste trænings-maskiner passer til hjemmet, men nogle er utroligt specifikke i deres funktion og optager meget plads, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Her er nogle af de maskiner der passer godt sammen med et løbebånd:

 • Crosstrainer – Crosstraineren har efterhånden overtaget titlen, som den mest brugte maskine i mange træningscentre. Det er en ren kaloriebrænder, som ikke belaster kroppen ret meget. Crosstraineren er også en perfekt maskine at have stående i hjemmet, jeg har lavet en guide til de bedste crosstrainere som du kan læse hvis du vil vide lidt mere om dem.
 • Stepmaskiner – Dette er en ret billig og lille maskine, som kan skubbes ind under sengen når den ikke er i brug. Du kan få en rigtig god stepmaskine for under 1500kr. hvilket gør stepmaskinen til en af de billigste fitness maskiner til hjemmet. Du kan læse vores guide til stepmaskiner her.
 • Motionscykel – Motionscykler har altid været utrolig populære og med god grund. Du kan lige træne på den uden at belaste dine led så meget som mange andre træningsformer. Motionscyklen kan placeret foran Tv’et eller anden form for underholdning og er utrolig effektiv til at forbrænde kalorier på. Du kan læse mere om motionscykler i vores guide til de bedste motionscykler her.
 • Multistation – Dette er den ultimative træningsmaskine til hjemme, den optager dog en masseplads og er ret dyr, men du kan til gengæld træne de fleste muskler i kroppen på flere måder. Du kan læse mere om Multistationer og finde den bedste multistation til netop dit hjem og behov.