Bedste Motionscykel i test 2020

Spirit Fitness

CU800
kr 10.900
 • Svinghjul: 14 kg
 • Modstandstrin: 40 stk.
 • Programmer: 10 stk
 • Max brugervægt: 130 kg.
Test Vinder

Abilica

Stream Adventure
kr 6.599
 • Svinghjul: 8 kg.
 • Modstandstrin: 32 stk
 • Programmer: 12 stk
 • Max brugervægt: 150 kg.

Masterfit

TP200
kr 3.495
 • Svinghjul: 7 kg
 • Modstandstrin: 32 stk
 • Programmer: 16 stk
 • Max brugervægt: 120 kg.

Reebok

GB50
kr 3.699
 • Svinghjul: 9 kg
 • Elektronisk modstand
 • Programmer: 19 stk
 • Max brugervægt: 120 kg.

Valg af motionscykel

Når du skal ud og købe en motionscykel, er det vigtigt at du finder en der passer til dine behov. Vil du bare træne lidt en gang imellem, eller er du interesseret i at forbedre din kondition eller vil du gerne tabe dig? Det kan være fristende at finde den billigste model du kan i Bilka, men pris og kvalitet hænger ofte sammen, så hvis du er seriøs omkring din træning er det bedre at bruge lidt flere penge, og så få en cykel der kan tåle at blive brugt.

Hvad skal man så gå efter?

 • Svinghjul – På en motionscykel skal svinghjulet mindst veje 8 kg og meget gerne mere.
 • Ergonomi – Hvordan sidder du på cyklen, er der indstillingsmuligheder. Det er altid en god idé at prøve cyklen inden du køber den. Mange online forhandlere har showrooms, hvor man er velkommen til at komme og test produkterne.
 • Programmer – De fleste cykler har indbyggede programmer, dette gør at du nemt og hurtigt kan få afveksling i dit træningsprogram. En dag kan du træne intervaller og den næste bjergkørsel.
 • Cyklens funktioner – Når du træner er det rart at kunne følge med i hvad man forbrænder, hvor langt man kører og hvor mange watt man genererer. Det er også en god idé at tjekke om cyklen har indbygget pulsmåler og om der er mulighed for at bruge et pulsbælte.
 • Er du overvægtig er det en god idé at tjekke den maksimale brugervægt inden du køber en motionscykel, nogle cykler har en max brugervægt på 100 kg.
 • Design? Selvom designet i sig selv, er fuldstændig irrelevant for brugen af motionscyklen, så betyder det alligevel noget, hvis man har cyklen stående f.eks. i stuen.
 • Gå efter en tung cykel. Vægten siger noget om de materialer cyklen er udført i, og det er at foretrække en cykel lavet af metal frem for en cykel lavet af plastik.

Vi har testet 5 motionscykler i forskellige modeller og prisklasser.

Bedste motionscykel test vinder: Spirit Fitness CU800

Spirit Fitness testvinder bedste motionscykel test 2019

Spirit Fitness er en rigtig god og stabil motionscykel. Cyklen har hele 40 modstandstrin og 10 programmer for en meget varieret træning.

Spirit Fitness har et sæde med dobbelt affjedring, hvilket sikrer  en god sidde komfort og der er mulighed for at justere sædet både horisontalt og vertikalt, så den kan tilpasses perfekt til dig. Pedalerne er desuden vinklet 2 grader, hvilket giver den bedst mulige ergonomiske stilling.

Der er mulighed for at tilslutte pulsbælte og der er indbygget pulsmåler i håndtagene.

Cyklen er selvgenerende, hvilket vil sige at du selv skaber den strøm du skal bruge og det er derfor ikke nødvendigt at tilslutte motionscyklen til stikkontakten.

Spirit Fitness er så solid at den kan bruges i firmaers motionsrum.

 

Abilica Stream Adventure

Bedste motionscykel til prisen

Abilica Stream Adventure er en motionscykel hvor det er nemt at varierer træningen. Cyklen har et 8 kg. tungt svinghjul som gør at den er stabil i tråden, altså at den kører stabilt uden at den at hakke når du lægger kræfter i.

Abilica Stream Adventure har hele 32 modstandsniveauer, samt 12 programmer – Du kan altså virkelig varierer din træning fra dag til dag. Og hvis det ikke er nok så kan du også bruge den virkelig smarte iConsole+ som giver dig mulighed for at lave dine egne virtuelle ruter over alt i verden. Når du kører via iConsole+ appen bliver modstanden på cyklen automatisk ændret så den passer til terrænet. Oplevelsen bliver således meget mere realistisk og træningen meget sjovere.

Stream Adventure er en cykel der kan bruges af de fleste, uanset fysik. Næsten uanset hvor høj du er eller hvor meget du vejer kan du bruge den. Denne motionscykel går nemlig fra en brugerhøjde på 135 cm – 195 cm og en maksimum brugervægt på 150 kg.

Alt i alt er Abilica Stream Adventure en rigtig god motionscykel med mange muligheder.

Masterfit TP200

Masterfit Motionscykel

 

Masterfit TP200 er en robust motionscykel i et stilrent design. Cyklen har hele 32 modstandstrin og 16 programmer, så der er virkelig mulighed for at varierer din træning. Sædet kan desuden vippes både horisontalt og vertikalt, så du kan sidde bedst muligt. Displayet er nemt at navigerer rundt i og det fremgår tydeligt hvad du har præsteret, der måles på distance, kalorier, tid og modstand.

På Masterfit TP200 kan du måle din puls i håndtagene, nemt og bekvemt.

Vi anbefaler Masterfit TP200 til dig der ønsker en varieret og seriøs træning.

Reebok Bike GB50

Reebook bike motionscykel

Reebok Bike One GB50 er en fornuftig maskine for dig som vil igang med at træne der hjemme. Cyklen har 32 elektroniske modstandsniveauer og 19 træningsprogrammer, så du har rig mulighed for at varierer din træning.

Sædet kan indstilles i højden og der findes pulsmåling i styret, så du kan følge med i om du yder tilstrækkeligt. Motionscykler er gode til vægttab, da du ikke har belastning på knæ og led, desuden kan  man klare træningen i sit eget tempo og man vil hurtigt opleve forbedret kondition, hvis man presser sig selv under træningen.

Prisen på Reebok Bike GB50 er særdeles fornuftig, men på trods af den lave pris er denne motionscykel ikke noget dårligt valg til dig der vil træne der hjemme.

Abilica WinMag Cruise

Abilica Winmag motionscykel test 2019

Abilica WinMag Cruise er en god og solid begynder maskine. Du kan bruge de forskellige modstandsniveauer samt træningsprogrammerne til at variere din træning og gøre den mere alsidig og dermed sjovere. Der er indbygget computer som måler tid, hastighed, distance, kalorieforbrug og puls.
Motionscyklen er god til at få klaret den daglige motion, alternativt kan den bruges som opvarmning inden løbeturen, så du minimerer riskoen for skader.

Maskinen er nem at bruge, og du kan flytte med den ved hjælp af de indbyggede hjul.
Abilica  WinMag Cruise er særligt velegnet til ældre mennesker da den har et lavt påstigningsfelt.

Abilica WinMag er god til prisen, den fås desuden i både hvid og sort.