Bedste Robotstøvsuger 2020
VORWERK
Kobold VR200-
Køretid: 90 min.
-
Opladningstid: 3 timer
-
Timer: Ja
-
Trappesensor: Ja
-
App: Nej
-
Vægt: 5 kg
NEATO
Botvac D7 Connected-
Køretid: 120 min.
-
Opladningstid: 3 timer
-
Timer: Ja
-
Trappesensor: Ja
-
App: Ja
-
Vægt: 3,5 kg
IROBOT
Roomba 866-
Køretid: 60 min.
-
Opladningstid: 3 timer
-
Timer: Ja
-
Trappesensor: Ja
-
App: Nej
-
Vægt: 3,8 kg
IROBOT
Roomba 616-
Køretid: 60-90 min.
-
Opladningstid: 3 timer
-
Timer: Nej
-
Trappesensor: Ja
-
App: Nej
-
Vægt: 3,6 kg
LG HOMBOT
Vr8601RR-
Køretid: 100 min.
-
Opladningstid: 3 timer
-
Timer: Ja
-
Trappesensor: Ja
-
App: Nej
-
Vægt: 3 kg
Hvad er en robotstøvsuger?
En Robotstøvsuger kan være en uvurderlig hjælpe i dagligdagen, både for dig der er gangbesværet eller har andre fysiske begrænsninger og for dig der har andre og mere spændende ting at tage dig til – og hvem har da ikke det!
Robotstøvsugere er ikke så kraftige som en almindelig støvsuger, men de er forbedret meget inden for de sidste år og de er gode til at få klaret den daglige rengøring, så kan man svinge den almindelige støvsuger i weekenden.
Hvad skal man kigge efter når man skal købe en robotstøvsuger?
Når du skal ud og købe en robotstøvsuger er der et par parametre som er gode at se efter: Batteritid: Hvor langt kan robotstøvsugeren køre på en opladning? Hvor meget af dit hus kan den nå at støvsuge inden den løber tør.
HEPA-filtret: Der er et allergi-filter integreret i støvsugerne, som beskytter imod astma og allergi. Det er vigtigt at få et filter med så høj en værdi som muligt, jo højere værdi, jo flere partikler ender i filtret.
Vi har sammenlignet nogle af de mest populære robotstøvsugere på markedet. De score alle fint i test og hvilken en du skal vælge afhænger af hvad du vægter højest. Vores testvinder er Vorwerk Kobold, som ifølge Forbrugermagasinet Tænk, er den robotstøvsuger der klarer sig bedst i de fleste disipliner. Både Neato Botvac og iRobot Roomba 866 får gode anmeldelser, både ifølge Tænk og på brugeranmeldelserne.
Er dit budget ikke til de helt store modeller, så skal du overveje iRobot Roomba 616. Det er ikke en af de nyeste modeller, men ifølge anmeldelserne får man virkelig meget kvalitet for pengene.
De Bedste Robotstøvsugere i 2020
Test vinder Vorwerk Kobold VR200 robotstøvsuger
- Køretid: 90 min.
- Opladningstid: 3 timer
- Timer: Ja
- Trappesensor: Ja
- App: Nej
- Vægt: 5 kg.
Vorwerk Kobold VR200 er den robotstøvsuger der scorer højest i forbrugermagasinet Tænks test. Her fremhæves Kobolds evne til at støvsuge på hårde gulve, samt at opsamle dyrehår fra gulvtæpper.
Gulvtæpper er noget af det robotstøvsugere kæmper mest med, da sugeevnen ikke er lige så kraftig som i en almindelig støvsuger. Dog har Vorwerk, som producerer Kobold VR200, specialudviklet motoren for at give støvsugeren ekstra sugeevne. Sammen med den særlige børste resulterer dette i den mest effektive robotstøvsuger der findes på markedet netop nu.
Ikke nok med at Kobold er en yderst effektiv maskine, så har den også nogle unikke features, som er værd at nævne.
Eco-Funktion
Naturligvis kan det ikke undgås at man kan høre en robotstøvsuger når den er i brug, men Kobold har en særlig Eco-funktion som forøger batteritiden og nedsætter støjniveauet i maskinen. Så hvis du er hjemme når Kobold er i gang med at arbejde, så kan du med fordel slå Eco-funktionen til. Gider du ikke at have Kobold til at køre imens du er hjemme, så kan den nemt programmeres til at starte på et tidspunkt hvor du ikke er hjemme. Så kan du bare glæde dig til at komme hjem til et flot rent hjem.
Sublim navigation
Vorwerk Kobold har et intelligent laserstyret navigationssystem som gør den i stand til at finde rundt i dit hjem. Kobold er også særdeles godt til at styre uden om forhindringer og den lave højde på kun 9 cm, gør at den kan komme ind næsten hvor som helst.
Der er naturligvis også en trappesensor på Kobold, så du ikke risikerer at din dyrebare støvsuger ryger ned af trapperne.
Modsat mange andre robotstøvsugere er Kobold ikke rund, men har en flad side. Det betyder at den nemmere kan komme ind til kanter og således kan opsamle mere støv og skidt.
Negative sider til Vorwerk Kobold VR200
I Tænks test nævnes at det kunne gøres nemmere at tømme støvbeholderen og rengøringen af børsterne er også forholdsvis besværligt. Støjmæssigt ligger den i midten med et støjniveau på 70dB (50dB på Eco-funktionen).
Alt i alt er Vorwerk Kobold en meget fornuftig maskine, selvom den ligger i den høje ende prismæssigt. Har du husdyr er Kobold et oplagt valg da det er den maskine som er bedst til at fjerne hund- og kattehår.
Kobold er for dig der vil have det bedste af det bedste.
Det siger brugerne om Kobold:
Positivt:
- Jeg er fan. Aldrig har mit hus været så rent som nu. Den løser opgaven bedre end jeg har regnet med. Suser ind under alle stuemøbler uden problemer. Tager også u forhindret sig over vores gamle høje dørtrin. Fjerner hundehår effektivt og har reduceret kraftigt støvet rundt i huset. Det eneste jeg fortryder er at jeg ikke har købet en robotstøvsuger noget før.
- Kobold VR200 er så sej, jeg er meget glad for den. Og jeg har mindre støv på skabe, det er også en stor lettelse.
- Næsten lige så effektiv som en god almindelig støvsuger.
Negativt:
Der er endnu ikke angivet nogle negative anmeldelser af Kobold VR200
Neato Botvac D7 Connected
- Køretid: 120 min.
- Opladningstid: 3 timer
- Timer: Ja
- Trappesensor: Ja
- App: Ja
- Vægt: 3,5 kg.
Neato Botvac D7 er en virkelig god hjælper til hjemmet når du hellere vil bruge tiden på noget sjovere end støvsugning. Botvac klarer selv udfordrende rengøring og kan klare rum helt op til 140m2.
Har du husdyr er Botvac et virkelig godt valg. Hovedbørsten består af en blanding af fiberhår og gummi og det gør at den bedre end andre robotstøvsugere kan få fat i dyrehår, også på gulvtæpper.
Robotten fungerer ved at den bruger en laser til at kortlægge dit hjem og du kan desuden nemt indstille, hvis der er områder hvor du ikke vil have at den kommer i. Laseren hjælper også til at undgå at Botvac kører ind i dine møbler.
Botvac D7 har to indstillings muligheder, Eco og Turbo. Vælger du Eco bliver støvsugningen langsommere, den nedsætter nemlig hastigheden så både energiforbruget og støjniveauet bliver lavere. Turbo indstillingen gør støvsugningen hurtigere, men stadig lige så effektiv. Du kan vælge den indstilling der passer dig på den pågældende dag, eller du kan sætte Botvacen til altid at køre på Eco/Turbo mode.
Hvis din Botvac løber tør for strøm under støvsugningen, så kører den selv hen til ladestationen og når den er fuldt ladet forsætter den hvor den kom fra.
Neato scorer anden højst i Tænks test af robotstøvsuger og er kun marginalt dårligere end vinderen, tilgengæld er den lidt billigere.
Det siger brugerne om Neato Botvac D7:
Positivt
- Vi er vilde med vores nye hushjælp Bob the robot, super støvsuger
- Vi er rigtig glade for vores Neato D7’er, som støvsuger grundigt og er nem at styre med app’en. Der er stadig forbedringspotentiale (fx at den ikke sætter sig så meget fast i tæpper og at den er endnu mere systematisk), men alt i alt en rigtig god støvsuger.
- Købte den da det var den eneste med IFTTT (If this then that). Er bestemt ikke skuffet! Den suger meget kraftigt i forhold til min gamle model, som var en af de aller første generationer fra Neato. Og så er no-go lines en af deres bedste opfindelser længe. Så skal man ikke bøvle med magnetbånd, som jeg i øvrigt aldrig har synes fungerede.
Højt prissat, men det virker bare.
Negativt:
- Har du ikke vinduer der går helt gulvet, eller næsten til gulvet som jeg har, vil du sikkert blive glad for D7’eren. Har du derimod vinduer til gulv, så er denne ikke for dig.
Jeg har 8 meter med en kombination af faste vinduer og terrasse døre. Hvor der ikke er døre forsøger robotten at komme ud af vinduerne, men dens kontakt sensor rammer vinduesrammen hårdt, og igen og igen.
IRobot Roomba 866
- Køretid: 60 min.
- Opladningstid: 3 timer
- Timer: Ja
- Trappesensor: Ja
- App: Nej
- Vægt: 3,8 kg.
IRobot er et af de mest populære mærker indenfor robotstøvsugere og i Tænks test er det Roomba 866 der klarer sig bedst. Den er dejlig nem at bruge og navigerer godt omkring i rummet og styrer sikkert uden om forhindringer. Desuden er det nemt og hurtigt at tømme støvbeholderen og også rensningen af børsterne sker problemfrit.
Maskinen scanner selv dine gulve og på særligt snavsede steder sørger den for en ekstra grundig støvsugning. Dette er en af grundene til at denne robotstøvsuger er virkelig god hvis du har små børn eller kæledyr.
Nogle brugere nævner dog at Roomba 866 har problemer med sorte gulvtæpper, da de på sensoren ligner en trappeafsats styrer robotten uden om.
Roomba 866 er desuden udstyret med HEPA filter som filtrerer luften for små partiker af støv og skæl som ellers ikke kan fjernes ved normal støvsugning, dette er med til at modvirke udviklingen af allergi, eller lette symptomer hos folk som allerede lider af allergi.
Det siger brugerne:
Positivt:
- Støvsuger lige så godt som min mand, dog uden brok og tilmed hver gang jeg beder om det! Ungerne ved at den kan spise legetøj – så det hjælper gevaldigt at tænde robotten hvis der skal ryddes op!
- Meget tilfreds med iRobot 866, støvsuger godt, lydsvag, køre over tæppe, dog kan den nogle gange ramme ind i feks paneler, men giver den sammenlagt god karakter, den er værd at eje. Mvh. Ilse
- Positivt vil jeg nævne, at den indsamler helt ufattelige mængder af hår fra både hund og kat. Dertil er den perfekt og kan varmt anbefales. (negativt beskrives herunder)
- Super godt produkt. Den er dyr, men det fungerer. Vi har en larador som fælder året rundt konstant. Den nye medhjælper sørger for at vi kun har fat i den alm. Støvsuger en gang om ugen fremfor hver/hver anden dag.
- Super god robot! Den gør et godt stykke arbejde. Havde forventet at skulle støvsuge selv ved siden af en gang imellem men det er slet ikke nødvendigt, selvom vi har en hund.
Negativt:
- Negativt har jeg konstateret, at den ikke kan køre på sorte tæpper. (…) Jeg har fået bekræftet at dette er et generelt problem, og at dette har været kendt i flere år, uden løsning.
- (…) Eneste minus er en spøjs lyd (ala en dryppende vandhane) når den lader.
IRobot Roomba 616
- Køretid: 60-90 min.
- Opladningstid: 3 timer
- Timer: Nej
- Trappesensor: Ja
- App: Nej
- Vægt: 3,6 kg
Roomba 616 er en fin basis robotstøvsuger, som supplement til din almindelige støvsugning. Denne robotstøvsuger er den billigste i testen og den har ikke mange af de smarte features som flere af de andre støvsugere har. Den rengør kun et rum af gangen og kan ikke komme over dørtrin. Til gengæld er den nem at betjene og det er nemt at tømme støvbeholderen og børsterne.
Den har indbygget AeroVac støvbeholder, som gør at støvet ikke samler sig i børsterne, som det har været tilfældet med tidligere modeller. AeroVac gør også at denne støvsuger egner sig godt til hjem med dyr, eller på specielt beskidte steder.
Roomba 616 kan times til at starte, så du behøver ikke at være hjemme til at sætte den i gang. Du behøver blot at sætte timeren til og så kan du se frem til at vende hjem til et rent hjem.
Børsterne er påmonteret i siden og har tre arme som skubber støvet fra kanterne og ud på gulvet hvor Roomba 616 kan komme til at støvsuge dem op.
En fin standard robotstøvsuger, som opfylder de fleste behov og som er meget fornuftig i prisen.
Det siger brugerne:
Positivt:
- Det er det bedste jeg har gjort. Den aager fint de hundehår som har siddet i tæpperne, de er rene som aldrig før.
- Super til dyrehår
- Arbejdshest, der støvsuger, når den bliver sat til det. Let at betjene. Ikke overdrevne faciliteter.
- Uundværlig for mig, 73 år. Den første Roomba tjente os trofast i 12 år, så skulle den have nye batterier og vi valgte at købe en ny.
Negativt:
- Larmer en del, og kører ret hurtigt rundt hvilket betyder at den bumper lidt hårdt ind i tingene. Alt i alt meget tilfreds.
LG VR8601RR Hom-Bot
LG Hom-Bot er en god robotstøvsuger. Den har 2 indbyggede kameraer, som gør at den kan kortlægge dit hjem og derved kan støvsuge grundigt uden at køre rundt det samme sted flere gange. Kameraerne sørger også for at støvsugeren ikke pludselig falder ned at trapper, eller kommer til at køre ind i møbler, gardiner, ledninger og hvad der ellers kan være i vejen.
LG Hom-Bot kan fortsætte støvsugningen hvor den slap, hvis du har brug for at slukke den i en periode. Det kan også være at den er løbet tør for strøm, så sørger den selv for at køre i ladestationen og derefter fortsætte hvor den kom fra.
Denne støvsuger har indbyggede sensorer, som automatisk registrer om der er gulvtæpper på og tilpasser suge hårdheden efter dette.
Det unikke design gør at den kan støvsuge helt ind i hjørner og den tager også hår efter kæledyr.
LG Hom-Bot fås både i den smarte røde farve, samt i en mere neutral sort.