Cocktailglas der inspirerer til lækre drinks

Cocktailglas-der-inspirerer-til-lækre-drinks

Er du løbet en smule tør for idéer til, hvordan du kan lave nogle spændende cocktails og drinks? En mulig løsning kunne naturligvis være at søge på livet løs efter avancerede opskrifter. Dog medfører det ofte en masse specielle ingredienser, som du egentlig kun skal bruge den ene gang, og som højst sandsynligt også er godt pebrede at få fingrene i.

Derfor vil vi i denne artikel sætte fokus på en anden måde, som du kan anvende for at peppe serveringen af drinks en smule op. For ved at købe nogle flotte cocktailglas giver du faktisk drinken et helt nyt liv, og den vil muligvis komme til at smage bedre.

Vi vil gennemgå tre forskellige cocktailglas i dette indlæg, så du forhåbentligt sidder tilbage med en inspirerende fornemmelse, samt en fornyet lyst til at kaste dig ud i det store cocktailunivers.

Hvis du har brug for at se et inspirerende udvalg af cocktailglas, så finder du her lige hvad du søger.

Margaritaglasset

En af de helt store klassikere indenfor glasverdenen er Margaritaglasset. Naturligvis skabt til den sommerlige Margaritadrink. I princippet er drinken ikke synderlig svær at lave, og den kræver heller ikke andet end Tequila, Cointreau og friskpresset limesaft.

Men formen på glasset indbyder til en god smagsoplevelse, og den kan forvandle nærmest enhver normal drik til en festlighed.

Du behøver ikke engang at servere alkohol i glassene. For ikke alle bryder sig om at drikke alkohol, så du kan også sagtens servere alkoholfrie alternativer, som enten minder om den originale drink, eller som går i en hel anden retning.

Her tænker vi f.eks. på en omgang luksus mandelmælk, der heller ikke ville tage skade af at blive serveret i et flot glas.

Martiniglasset

Elegant, stilet og et af vores absolutte yndlingsglas. Når James Bond udtaler: ”Shaken, not Stirred”, er det netop en Dry Martini, som han får serveret. Eller i hvert fald noget der minder om. Og glasset er da også ganske særligt at kigge på.

Ofte er stilken høj og slank, og bærer selve den trekantede skål, hvor selve drinken bliver skænket i.

Ligesom med Margaritaglasset kan du servere på alkoholiske drikke samt alkoholfrie cocktails i disse glas. Det er i princippet kun fantasien, der sætter grænser.

Gin & Tonic glasset

Vi afslutter cocktailballet med et Gin & Tonic glas. For den populære gindrik har i den grad oplevet stigende interesse gennem de seneste årtier.

Og du kan naturligvis eksperimentere med forskellige gins eller forskellige tonicvand. Der findes efterhånden utroligt mange varianter på markedet. Men servere du en gin & tonic i et almindeligt drikkeglas, kan du risikere, at du ikke udnytter drinkens fulde potentiale.

Derfor er der blevet fremstillet specielle ginglas, som har det ædle formål at indkapsle alle de gode duft- og smagsnuancer i din gin og tonic.

Selve glasset har form som et vinglas, blot at det er noget større. Strukturen kaldes for et ballonglas da selve skålen har en stor ballonform.

Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med en alkoholfri gindrink, så kan du med fordel anskaffe dig en ginsirup, som har koncentreret den karakteristiske gin smag. På den måde kan du både byde dine gæster på en lækker gin & tonic med og uden alkohol.

Er du interesseret i at læse lidt mere om gin og tonic, så kan du finde mere gin og tonic information her.

Vi håber, at du er blevet en smule klogere på cocktailglas og på de forskellige muligheder der findes. Vi kan varmt anbefale dig at kaste dig ud i det, og så finde inspiration til nye lækre cocktail hen ad vejen.