Derfor er indeklimaet så vigtig for din sundhed

Derfor er indeklimaet så vigtig for din sundhed

Uanset om det gælder dit kontor eller dit hjem, så er godt indeklima svært vigtigt for din trivsel og dit helbred. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvorfor et godt indeklima er så vigtigt, så du kan sørge for de helt rigtige forhold, der hvor du befinder dig i din hverdag.

Dårligt indeklima giver symptomer

Der er en del symptomer, som dårligt indeklima kan give. Det kan blandt andet være symptomer som hovedpine, svimmelhed og træthed, og det kan være svært udmattende at befinde sig i et miljø over lang tid, der har dårligt indeklima.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er dårligt indeklima eller ej, så kan du tænke lidt over følgende. Hvis der lugter fugtigt i dit hjem eller på kontoret, eller meget indelukket, så kan det være et tegn på dårligt indeklima. Ligeledes skal man være opmærksom på om der er sorte eller brune lodne plamager i loftet eller på vægge. Hvis du tit oplever at have irritabel hals, næse eller ører, så kan dette også være symptomer på at du opholder dig i et dårligt indeklima. Man kan også få eksem og irriteret hud i tillæg til hovedpine, som vi allerede har nævnt.

Hvad man kan gøre?

Dårligt indeklima skyldes tit dårlig ventilation, men der er også andre faktorer, som støv, der kan lave et dårligt indeklima. Det der er helt sikkert, er at det ikke er godt for os at befinde os i et dårligt indeklima over længere tid, og derfor er det vigtigt, at man sigter på at forbedre indeklima.

For høj varme, for meget fugt fra bad og vasketøj og gas fra møbler eller madlavning, er almindelige årsager til dårligt indeklima i hjemmet. Dette er heldigvis ting man kan gøre noget ved. Det er også en god ide at kontakte et ventilationsfirma, der kan sørge for at du får den helt rigtige ventilation for et bedre indeklima.