You are currently viewing Fordelene ved at bruge uld

Fordelene ved at bruge uld

Fordelene ved at bruge uld til dine børn

Det kan være en rigtig god idé at bruge uld til dine børn, specielt i vintermånederne. Uldfibrene indeholder en masse små luftlommer, som din kropsvarme varmer op, kroppen bliver på den måde isoleret og det er en af de væsentligste årsager til hvorfor uld er bedre end andre tekstiler til at holde din krop varm. Den anden væsentligste årsag er at uld er rigtig god til at absorbere fugt, så hvis du sveder forsvinder fugten ind i ulden, i stedet for at afkøle kroppen.iStock_000011547231XSmall

Uld er altså god til at regulere temperaturen, den varmer ikke kun blot og derfor kan man bruge uld stort set hele året, hvis man har lyst til det. En god tommelfinger regel siger at man skal bruge uld i de måneder der er R i, altså fra september til april.

Nogle bliver bekymret for om barnets krop så kan finde ud af at regulere temperaturen når de ikke bruger uld tøj, men det kan den sagtens, så det er ikke noget at bekymre sig om. Der er en myte der siger at hvis man en gang har brugt uld, så skal man altid bruge uld. Det passer ikke, barnets krop kan sagtens finde ud af at holde varmen, selvom om de får andre tekstiler på.

Man skal dog være opmærksom på at hvis man befinder sig uden for i vinden, så isolerer uld ikke ret godt, de luftlommer der holder på din kropsvarme fungerer også den anden vej, og vinden vil altså suse lige igennem ulden. Så husk at få en god vindjakke eller flyverdragt på dit barn.

Husk at ulden gør den bedste gavn, når den er placeret direkte på kroppen.

Behandling af uld tøj

Det er en myte at det er svært at holde uld tøj. Faktisk er det lige omvendt. Generelt skal uld vaskes så sjældent som muligt for at bevare den naturlige lanolin i ulden. Man kan i stedet hænge ulden udenfor, gerne når det fryser, og bruger man en meget ren uld vil den være selvrensende, da lanolin i forbindelse med vand (sved, urin) danner sæbe.

De fleste af de uld produkter man i dag kan købe til ens børn er dog blandingsprodukter med uld/bomuld eller uld/silke. Disse produkter kradser ikke og kan for det meste maskinvaskes hvis de bliver meget beskidte. Husk dog at nu mere ulden bliver vasket, jo mere forsvinder de gode og specielle egenskaber ulden har.

Man kan købe specielle vaskemidler til uld, men almindeligt shampoo er lige så godt.

Køb af uld?

Jeg har selv ledt rundt på nettet for at finde uld tøj til min søn og er faldet over siden House of kids.

Man kan også sommetider købe i Føtex, men hvordan ulden i de billige udgaver er behandlet, ved jeg ikke.

 

 

 

Leave a Reply