Chiagrød med jordbær og nødde/kerne-crunch
Jeg er helt vild med chiagrød! Jeg ved godt at mange synes at konsistensen er lidt slimet, men når man spiser det på denne her måde, så er den altså slet ikke slimet. Jeg laver grøden med mange forskellige slags frugt eller bær, men varianten her med jordbær er min absolutte favorit. Ydermere er den vildt nem at lave og det tager ikke mere end ti minutter 😉
Sådan gør du:
Chiagrød
2dl kokosmælk eller 1dl kokosmælk og 1dl vand, hvis du vil have det lidt “lettere”
3-4 dadler for sødme
1 tsk vanillepulver uden sukker
1 stor håndfuld friske jordbær eller 1-2 dl frosne jordbær
alle ingredienserne kommes i blenderen og køres sammen så der ikke er for mange klumper.
tilsæt 2 spsk chiafrø, rør godt rundt så alle chiafrøene er dækkede.
Stil blandingen i køleskabet natten over, rør gerne en enkelt gang hvis du husker det.
Nødde/kerne-crunch
1dl havregryn
2 spsk græskarkerner
2 spsk solsikkekerner
1 spsk hampefrø
1 lille håndfuld groft hakkede mandler
Tilsæt gerne andre kerner eller nødder du har i skabet, disse var lige hvad jeg havde 🙂
Kerner og nødder ristes på en pande til de begynder at tage en smule farve, derefter tilsættes havregrynene og de ristes indtil hele blandingen er fin og gylden. Jeg bruger ikke fedstof til at riste i, men hvis det skal være lidt ekstra lækkert kan du riste i smør eller kokosolie.
Nyd chiagrøden med frisk frugt og crunch. Både jeg og mine børn er helt vilde med det 😀
God fornøjelse!