You are currently viewing Bliv sund med Aronia

Bliv sund med Aronia

Aroniabær vinder mere og mere frem her hjemme. I USA har de været populære i flere år, specielt iblandt sportsfolk. Dette er der god grund til, Aroniabærene er propfulde af antioxidanter. Faktisk er der ca. 4 gange så mange antioxidanter i Aroniabær som der er i Blåbær.

Ved at indtage Aronia saft forebygger du en række sygdomme:

  • Diabetes
  • Hjerte/kar sygdomme
  • Forhøjet kolesteroltal
  • Åreforkalkning
  • Forhøjet blodtryk

En del af antioxidanterne i Aroniabær er en gruppe der kaldes flavonoler. Flavonoler indeholder en række bioaktive stoffer, bl.a. klorogensyre/non-klorogensyre som hæmmer frigivelsen af glukose i forbindelse med et måltid. Aroniasaft kan derfor med stor fordel indtages af personer med diabetes, da det hjælper med at stabilisere deres blodsukker.

AroniaJeg drikker selv hver morgen ca. 1 dl aronia/granatæble saft og jeg må indrømme at smagen ikke er den bedste! Den er altså lidt bitter. Men så er det heller ikke værre, nogle dage blander jeg det op med vand, så er det ikke så galt, men ellers så er det bare ned med skidtet. 😉 Og jeg synes egentligt at det er en lille pris at betale, hvis det kan hjælpe med at holde mig sund og rask i mange år endnu.

Den saft jeg drikker kan købes –> Her

affiliate-links

 

Leave a Reply