Slow Juicer test

 

Angel Juicer 5500
kr.: 7.995,-
Omd./min.: 82
Alsidighed: Meget stor
Størrelse: 9,4 kg.
Forberedelse: Medium
Mere info
Omega Sana 707
kr.: 3.395,-
Omd./min.: 63-75
Alsidighed:
Stor
Størrelse: 6,4 kg
Forberedelse:
Lav
Mere info
Witt by Kurvings
kr.: 2.995,-
Omd./min.: 80
Alsidighed: Medium
Størrelse: 6,2 kg.
Forberedelse: Medium
Mere info
Hurom HU-702
kr.: 3.249,-
Omd./min.: 45
Alsidighed: Medium-Stor
Størrelse: 6,2 kg.
Forberedelse: Medium
Mere info

Hvad skal man kigge efter når man skal ud og købe en slowjuicer?Der er gode grunde til at vælge en slowjuicer, frem for en almindelig saftcentrifuge. Juicen presses langsommere (deraf navnet) og den mere skånsomme behandling af råvarerne gør at du beholder alle de vigtige vitaminer i juicen. De hurtigere saftpressere udvikler varme under brug, dette påvirker indholdet af både vitaminer og enzymer i juicen.

Nogle juicere kommer i en 1. og 2. generation, forskellen på de 2 generationer er at ved 2. generation er sneglen, som leder frugten/grønsagen ned i maskinen, er forbedret og den giver et bedre pres, og derfor et større udbytte og en tørre pulp. Det kan opleves at pressen bliver stoppet til, men det afhjælpes let ved at køre en smule baglæns.

Slowjuicere fås i 2 forskellige varianter: En vertikal og en horisontal.

Vertikal:

Juiceren optager væsentlig mindre plads end en horisontal, så hvis du har begrænset plads i køkkenet er det værd at tage med.  Den vertikale slowjuicer kan presse stort set alle former for frugt og grønt, dog anbefales det altid at man skærer ingredienser med lange fibre ud i mindre stykker, så man ikke risikerer at fibrene stopper maskinen til. Man skal forvente at en vertikal slowjuicer i god kvalitet koster fra 2500 kr. og opefter.

Horisontal:

Den horisontale slowjuicer er den mest effektive, den kan presse både bladgrønt, krydderurter og hvedegræs uden problemer. En horisontal slowjuicer har få dele, hvilket gør den nem at rengøre. Der er desuden ingen skarpe dele, hvilket også gør den ideel for børnefamilier. En horisontal slowjuicer i god kvalitet koster fra omkring 3000 kr. og opefter.

Vi har testet 4 forskellige slowjuicere i forskellige modeller og prisklasser, så der er noget for en hver.

Angel juicer 5500Slowjuicer test vinder: Angel 5500

Angel juicer 5500 er vores klare test vinder og det er der god grund til. Juiceren fungerer ved at frugten bliver kværnet imellem to valser hvor efter saft og pulp bliver adskilt i 2 beholdere. Pulpen er enormt tør og spildet er derfor minimalt. Forskellen på hvor meget juice der udvindes på Angel Juicer og alle andre juicere er virkelig bemærkelsesværdigt.

Angel Juicer 5500 kan udnytte alle former for frugt og grønt, selv krydderurter, citrongræs og grøn salat køres igennem uden problemer. Hvis man har meget saftholdige frugter, kan det dog være en fordel at køre dem lidt af gangen og ellers blande med hårdere frugter eller grønsager.

Forberedelses tiden er lidt større på Angel juiceren end på andre slowjuicere, frugt og grønt skal skæres i forholdsvis små stykker, da de skal kunne køres ned igennem valserne.
Angel Juiceren er fremstillet af rustfri stål og kvaliteten kan mærkes. Der gives 5 års garanti på motoren og 3 års garanti på de resterende dele.

Rengøring af maskinen er simpel, maskinen består af 4 dele som kan skilles ad og komme under vandhanen, hvor man skrubber den med de medfølgende børster.
Ulemper: Størrelsen gør at man skal overveje om man har plads til at have den stående, hvis man har begrænset bordplads i køkkenet. Prisen er noget højere end på alle andre maskiner, men dette er også en maskine i særdeles særklasse, jeg synes at den utrolig høje udnyttelse af råvarerne og maskinens kvalitet, så rigeligt opvejer merprisen.
Jeg er selv den lykkelige ejer af en Angel Juicer.

Du kan købe eller læse mere om Angel Juicer 5500 her

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Omega sana juicer 707Bedste Slowjuicer til prisen: Omega Sana 707

Omega Sana Juicer er vores bedst til prisen. Den er prismæssigt meget konkurrencedygtig i forhold til de andre juicere vi har testet. En stor fordel ved Omega Sana er at man ikke behøver at skære sine råvarer særlig meget ud, den klarer næsten selv at juice dem, du skal blot fylde på. Omega Sana kan også klare at juice råvarer som mange af de andre juicere har problemer med, f.eks. hvedegræs og spinat.

Omega Sana har også en utrolig god produktgaranti med hele 10 år på motor og 5 år på de øvrige dele.

Omega Sana fås i 3 farver: rød, hvid og sølv

Vi anbefaler varmt Omega Sana Juicer 707, en rigtig god maskine til en absolut fornuftig pris.

Du kan købe eller læse mere om Omega Sana 707 her

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

hurom slowjuicerHurom HU-702, Generation 2

Hurom HU-702, er en 2.generations slowjuicer, hvilket vil sige at den har en ny og forbedret kværn. Fordelene ved den nye type kværn er:

  • Forbedret induktionsmotor som roterer med kun 45 omdrejninger pr. minut
  • Ny kværnsystem som gør at maskinen ikke stopper til.
  • ”pulp control”, du kan selv regulere hvor hårdt pulpen presses imod sien.
  • Der medfølger både en fin og en grov filtersi.

Med det nye kværnsystem oplever man ikke længere at kværnen stopper til, som det kunne være tilfældet i de ældre modeller. Det er nu også muligt at kværne råvarer med lange fibre, som f.eks ananas, selleri og spinat.

Hurom HU-702 er en god slowjuicer, som udnytter råvarerne godt.

Hurom HU-702 fås i sølvgrå, rød og hvid.

Du kan købe eller læse mere om Hurom HU-702 her

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

kurvings slowjuicerWitt by Kurvings

Witt by Kurvings er en fin maskine til dig der vil i gang med at juice, juiceren udnytter råvarerne fint og den er nem at rengøre. Vil du juice forskellige former for frugt og grønt, kan du blot kører maskinen igennem med en gang vand inden du får videre til en anden form for råvare. Witt by Kurvings er en vertikal juicer og optager derfor ikke så meget plads som de horisontale slowjuicere, hvilket er ideelt hvis du har begrænset plads i dit køkken.

Juicen bliver ikke iltet eller opvarmet ret meget når man bruger en slowjuicer, derfor bliver enzymer og vitaminer bevaret og juicen er således meget sundere end hvis man f.eks bruger en saftcentrifuge.

Du kan købe eller læse mere om Witt by Kurvings her

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Leave a Reply