5 grunde til at vi får bumser

Hvorfor får vi bumser?

Vi undrer os ofte over at vi får bumser, når vi synes at vi passer rigtig godt på vores hud.  Det kan variere meget fra person til person, hvorfor vi får dårlig hud, alt efter hudtype og hvordan vi passer vores hud. De 5 hovedårsager til at vi får bumser, kan ses på listen herunder.

Studier om hud problemer har vist at hormoner, hygiejne og spisevaner har en stor indflydelse på hvordan vores hud er. For at gøre det helt enkelt at forstå, har vi lavet en liste over de 5 største indflydelser.

 1. Hormoner – En meget almindelig årsag til bumser, eller akne, er hormoner. I starten af puberteten, sker der en forøgelse i mængden af hormonet Testosteron. Testosteron reagerer sammen med kroppens naturlige enzymer og laver en overproduktion af Sebum (Sebum gør huden olieret og fedtet). Hvis nogle af hårsækkene bliver blokkeret, samles olien og danner bumser.
 2. Make-up og kosmetik – Har man et stort forbrug af oliebaseret make-up, kan det resultere i blokering af hudens porer, og derved bumser.                                                                             Vi glemmer også ofte at få renset vores make-up børster og svampe, det giver               grobund for bakterier, som også kan resultere i bumser. Bumser forårsaget af               kosmetik, kaldes acne-cosmetica og kan nemt kureres ved at rense huden og make-   up remedierne.burger
 3. Spisevaner – En af hovedårsagerne til dårlig hud er spisevaner. Spiser du en kost med mange kulhydrater, kan kroppen reagere på disse og give dig dårlig hud. Desuden kan mælk, ost og smør også bidrage til udbrud. En kost bestående af fedtrig mad, som pizza og chips, har også stor indflydelse på din hud.
 4. Bakterie infektion – Det er ofte en bakterie infektion der er årsagen til bumser, dette kræver en speciel behandling, så kontakt evt. din læge. Bakterierne lever på huden og lever af fedtsyrer som kommer fra hårsækkene.  Hvis en af porerne er stoppede, af døde hudceller eller skidt, kan denne bakterie vokse og resultere i udbrud. Får du ikke vasket dit pudebetræk og håndklæde ofte nok, gør dette bare problemet værre.
 5. Stress –  stress kan føre til både nye udbrud og gøre eksisterende akne værre. En undersøgelse på Stanford University, viser at studerende i eksamensperioder får betydeligt dårligere hud, end ellers. Stress niveauet stimulerer binyrerne til at producere mere af de hormoner der forårsager akne. Stress nedsætter desuden immunforsvaret med op til 40 %, hvilket kan resultere i at eksisterende problemer ikke bliver bedre. Det ses desuden ofte at folk med stress, spiser mere fedtrig mad, hvilket også øger chancerne for acne eller bumser.Greenpeople urenhud til mænd

 

Greenpeople har lavet nogle rigtig gode produkter til dig der lider af urenhud. Blandt andet denne serum specielt udviklet til mænd.

 

 

 

This Post Has 2 Comments

 1. Samantha

  Intressant læsning, jeg døje meget med min hud før i tiden, men sammen med mine sunde spisevaner i dag så er min hud blevet meget flotter. tak for god info.

  1. Sanne lund

   Tak skal du have, siden er helt ny og under opbygning så der kommer en hel masse mere på med tiden.

Leave a Reply