You are currently viewing Parfume og allergi

Parfume og allergi

iStock_000012750903XSmallParfume har fundet vej ind alle steder, selv om man ikke tænker over det indeholder næsten alle personlige produkter parfume, det gælder alt fra hårspray, tandpasta og makeup, til cremer og baby pleje produkter. Producenterne er udmærket klar over at der er en stærk forbindelse imellem hukommelse og lugtesansen, de tilsætter derfor parfume unødvendigt til deres produkter, så du automatisk tænker på netop deres produkt hvis du dufter noget bestemt. Denne viden bruges ofte i markedsføring af produkter.

Parfume og allergi

Problemet med parfume er at mange udvikler allergi overfor det, faktisk regner man med at ca. 4 % af den danske befolkning lider af parfume allergi. Flertallet er kvinder, men antallet af mænd og børn er stigende. Har du i forvejen sart hud, er der større chance for at udvikle parfumeallergi.
Allergien opstår ved at parfumen trænger ind i huden, hvor den bliver mødt af immunforsvaret. Af endnu uforklarlige grunde reagerer immunforsvaret på parfumen, og næste gang du påfører parfumen udvikles der eksem.

Hvad kan man gøre for at undgå parfume allergi?

Det er meget vigtig at man ikke bruger produkter tilsat parfume til børn, hvis man bliver udsat for parfumen fra en tidlig alder er der større chance for at man udvikler allergi. Børns hud er desuden så sart at der ikke skal så meget til før den tørrer ud eller bliver irriteret.Milkbaby - parfume fri saebe - parfume og allergi
Man kan også i så vid udstrækning som muligt undgå produkter som indeholder parfume, flere og flere alternativer dukker op, men vær opmærksom på at selv om et produkt er mærket som parfume-frit, så kan der alligevel være tilsat parfume, blot i en anden form. Så sørg for at brug din lugtesans.
Det er desuden vigtigt at man i så vid udstrækning som muligt undgår parfume og produkter der indeholder parfume når man er gravid. Allergien kan allerede udvikle sig i mens fostret ligger i maven, og har det først udviklet allergi, så går det aldrig over.

 

Leave a Reply