You are currently viewing Hæksalat

Hæksalat

Hæksalat

Jeg har ikke gjort i opskrifter før, men det vil jeg gerne til at lave lidt om på. Der sker nemlig rigtig meget på madlavningsfronten hjemme hos os. Jeg er begyndt at fokusere mere på plantebaseret kost, ikke at jeg vil være vegetar eller veganer, men jeg vil gerne være det et stykke af vejen. Måske ende på en 80%-20%, men det kommer til at gå stille og roligt og forhåbentligt være en naturlig process. Jeg skal nok fortælle mere om udviklingen på et senere tidspunkt.

Min kæreste står som regel for madlavningen her hjemme og han har opfundet en hel fantastisk opskrift på en grøn salat. Hvis du har have kan du endda finde mange af ingredienserne der ude og komme lidt af ukrudten til livs på samme tid. Der af navnet Hæksalat – en salat fra hækken.
En del af den ukrudt som vi er så trætte af ude i haven kan nemlig sagtens spises og den er proppet med vitaminer og mineraler. Den salat som du køber i supermarkederne er forædlet og har derved mistet en stor del af de vitaminer som oprindeligt fandtes i planten.

Men tilbage til opskriften.

Start med at samle et dørslag fuldt af friske mælkebøtteblade og skvalderkål. Sørg for at det er nye skud og pluk dem ikke et sted hvor hunde kommer forbi. Suppler gerne op med friske krydderurter, evt. ramsløg hvis du kender et sted i nærheden hvor de vokser. Hvis du ikke kan samle et helt dørslag fuldt, så kan du altid spæde op med din yndlings salat, personligt er jeg meget glad for ruccola og grønkål, som vi også har i haven.

Ella synes at det var hyggeligt at hjælpe mor med at ordne ukrudt/samle ind til salat.

1 avokado i tern
1/2 agurk
1 tomat
1 grøn peberfrugt

Dette var i vores salat, men du kan bare putte det i du har i dit køkken.

Dressing:

1 spsk dijon sennep
1 spsk citron saft
1/2 spsk honning
godt med salt og peber
3-4 spsk god rapsolie, evt. olivenolie

Alle ingredienserne rystes sammen til en ensartet væske og hældes over salaten.

Topping: 

2 spsk solsikkekerner
1 tsk olie
salt

Rist kernerne i olien på panden. Når alle kernerne er blevet vendt i olien drysses salten på, så kan den nemlig hænge fast.

 

 

Leave a Reply