Pleje produkter til børn og baby

Shampoo & balsam

 

Det er vigtigt at vælge en Shampoo uden parfume til dit barn, børns hud er meget sart og hvis de bliver udsatte for parfume er der risiko for at de udvikler kontaktallergi.

Kontaktallergi kan opstå når huden bliver eksponeret for skadelige stoffer, eksempelvis parfume, farvestoffer eller konserveringsmidler, men kan også opstå ved kontakt med naturlige stoffer, f.eks. planter. Har man først udviklet kontaktallergi, så har man det for livet.

Små børn skal heller ikke nødvendigvis vaskes med sæbe, ofte er det nok bare at bade dem i lunkent vand, og skylle deres hår. Man kan ellers nøjes med at vaske deres hår 1-2 gange ugentligt. Husk altid at skylle dit barn rent for sæbe efter det har været i bad.

Cremer/Olie

 

Brug kun cremer til din baby når det er nødvendigt, f.eks. ved rød numse, eller hvid din baby har fået eksem (søg råd ved lægen). Føler du at din babys hud er tør, så kan du komme lidt olie i vandet når du bader din baby. Det kan være en god idé at veksle imellem et par forskellige typer af olie, da babyens sarte hud ellers kan blive irriteret.

Husk altid at tørre din baby rigtig godt efter badet, specielt i hudfolder, under hagen, numse, harmhuler osv. Hvis huden holdes tør og ren, skulle der ikke opstå nogen problemer, men det kan næsten ikke undgås at dit barn på et eller andet tidspunkt får rød numse. Sker dette skal du smøre med zinksalve, i stedet for at anvende pudder.

Solcreme

 

Det er meget vigtigt at få beskyttet dine børns hud rigtig godt i mod solen, sørg for at smøre dem ind i rigelige mængder solcreme med en høj solfaktor. Gerne helt op til solfaktor 50 til de helt små og aldrig mindre end solfaktor 15. Solcremen skal beskytte både imellem UVA og UVB stråler. Det kan desuden være en god idé at vælge en vandfast solcreme, så barnet også er beskyttet i vandet.

Husk også:

Beskyt dit barn ved hjælp af solhat og sommertøj.

Hold børn ude af middagssolen.

Små børn som ikke kan kravle eller gå selv, skal ikke opholde sig i solen.

Smør ind i solcreme ofte og i rigelige mængder.

Tandpasta

Der skal altid være fluor i tandpastaen og faktisk kan hele familien godt anvende den samme tandpasta, og skal der kun anvendes meget små mængder til børn, kun hvad der kan ligge på deres lillefinger negl. Det kan dog være nemmere at få dine børn til at børste tænder med en decideret børnetandpasta, da smagen er noget anderledes end hos dem til voksne.

børne tandpasta
Tandpasta til børn

Børn skal have børstet tænder mindst 2 gange dagligt og allerede fra den første tand viser sig.

Prøv denne økologiske børnetandpasta fra Greenpeople.

Bleer

 

Det kan være noget af en jungle at finde ud af hvilke bleer der er bedst og mest skånsomme for dit barn. På den ene side, vil man gerne være miljø bevidst og vælge den svanemærkede ble, men den skal jo også holde tæt. Man kan også vælge at gå en helt anden vej og bruge stofbleer, de har fået meget ros de sidste par år (nej, det er ikke bare de almindelige vi bruger til gylp osv.). Stofbleen kan bestå af en ydre del, og et indlæg som skiftet ud når babyen har lavet det ene eller andet. Stofbleer er meget skånsomme for babyhuden og mange oplever at deres baby ikke længere lider af rød numse efter at de har skiftet.

Desuden er stofbleer meget mere miljøvenlige end engangsbleer.

Leave a Reply