You are currently viewing Det lytter jeg til #1 – Ser du månen Daniel

Det lytter jeg til #1 – Ser du månen Daniel

Lydbøger

Jeg hører lydbøger når jeg kører til og fra mit praktiksted i Odense. Det vil altså sige at jeg bruger minimum 1,5 time om dagen på at høre lydbøger og så kan man nå igennem nogle stykker.

Jeg høre på Mofibo, da det er en del af mit telefon abonnement hos Telmore.

Jeg foretrækker at høre biografier, jeg kan godt lide at lære noget imens jeg lytter og selvom det ikke er alle informationer man nødvendigvis kan tage for gode varer, så tror (og håber) jeg alligevel at de fleste biografier er skrevet til personens bedste overbevisning, og det er godt nok til mig 😉 Jeg kan desuden godt lide tanken om at det er en virkelig persons oplevelser og tanker jeg får lov at få et indblik i.

Jeg kan godt lide at fordybe mig i et emne, så ofte finder jeg lydbøger som centrerer sig om det samme og så hører jeg det indtil jeg finder på noget andet. Jeg har netop hørt en hel serie af bøger som omhandler islamisme, det arabiske forår, kvinders forhold i mellemøsten og andre lignende emner.

lydbøger: ser-du-maanen-daniel”Ser du månen Daniel” af Puk Damsgård.

Bogen handler om kidnapningen af Daniel Rye, som sad som gidsel i et af Islamisk Stats fængsler i Syrien i 13 måneder.

Bogen følger Daniel i fængslet, den beskriver en frygtelig tortur og et selvmordsforsøg. Hvordan han får hverdagen til at gå, hvordan han knytter venskaber og overlever i en verden af konstant frygt og uvished.

Bogen følger også Daniels families utrolige kamp for at få ham hjem, ved at skaffe penge til den ufattelige løsesum, som ISIS kræver for at lade Daniel gå.

ISIS havde stillet det krav at medierne skulle holdes udenfor og alt den fundraising familien lavede måtter derfor ske igennem personer og organisationer, som familien havde tiltro til, ikke ville lække historien. En nærmest umulig opgave, men ikke desto mindre lykkedes det dem til sidst at skaffe de 2 millioner Euro!

Daniel sad fanget med 24 andre vestlige fanger og han var den sidste der blev løsladt. Islamisk Stat begyndte efterfølgende at henrette fangerne og poste videoerne på Youtube.

Bogen har givet mig et menneskeligt indblik i krigen i Syrien. Som så mange andre har jeg ikke interesseret mig for konflikten i Syrien, blot endnu en af mange tænkte jeg, men efter at have læst bogen har jeg fået et helt andet syn på den forfærdelige sag og jeg ønsker ikke længere at vende det blinde øje til, når så mange mennesker lever i et helvede på jorden.

Vil du også høre lydbøger, så kan du prøve det gratis i 14 dage (herefter 129 kr./mdr.) hos Mofibo eller Storytel (affiliate links).

Vil du se mine andre bog anmeldelser, så klik her.

Leave a Reply