5 grunde til at vi får rynker

ældre dame

Rynker er fine linjer eller folder i huden som giver et ujævnt udseende. De forekommer oftest i ansigtet og på hænderne. Der findes et utal af grunde til at vi får rynker, men du kan se de 5 største grunde på listen her under. Den væsentligste grund til at vi får disse uønskede linjer i huden er at huden mister sin elasticitet og collagen på grund af aldring, skadet hud og vægttab.

1. Aldring

Den første grund til at vi får rynker er simpelthen at vi bliver ældre.  Når vi aldres gennemgår vores hud flere store forandringer. Hudcellerne i det ydre hudlag, fornyes gradvist langsommere, hvilket gør det sværere for huden at regenerer sig, og gør derved det yderste hudlag tyndere. Huden bliver mere skrøbelig og papirs agtig, det bliver sværere for huden at holde på fugtigheden, og det siger sig selv at hvis huden bliver tør, vil det gøre rynkerne endnu mere udtalte.

2. Huden mister sin elasticitet

Den anden grund er, når huden begynder at miste sin elasticitet; endnu en naturlig proces, som sker når man bliver ældre.

Man kan sammenligne huden med en elastik, jo mere den bliver strukket ud, jo mere mister den sin elasticitet.

3. Muskel bevægelser

Muskel bevægelser såsom at rynke brynene kan øge formationen af rynker, og efter et stykke tid vil folderne blive dybere og permanente. Man ser ofte at folk har dybe rynker i panden eller om munden, det er de muskler man bruger mest til at udtrykke ens følelser, og er derfor også der hvor huden først mister sin elasticetet.

4. Tab af næringsstoffer

Vores hud forsyning af vitale næringsstoffer, påvirkes også af den naturlige aldringsproces, og ting som rygning kan forværre situationen. Når vi bliver ældre, vil rynkerne blive mere udtalte, på grund af udtynding af fedtceller. Når dette sker, vil de ikke længere udfylde deres vigtige funktion som naturlige rynke fyldstoffer, som holder huden stram, buttet og ungdommelige.

5. Sollys

Den femte grund til at vi får rynker er på grund af udsættelse for sollys, specielt i de områder hvor ozonlaget er tyndt. Den bedste fremgangsmåde for at undgå disse rynker er til at bære solcreme med en høj solfaktor for at beskytte vores hud ikke fra kun imod rynker, men også imod livstruende sygdomme som hudkræft.

Med den rigtige pleje af din hud, kan du nå langt i reduceringen af de skader som kommer som følge af aldring. Hudlæger råder os på det kraftigste til at fugte vores hud regelmæssigt, for at sikre at den forbliver elastisk og fugtig hele tiden. Man bør også sikre sig at man får en god og nærende kost og masser af vand, da det også hjælper huden med at holde sig sund.

Det er desuden vigtigt at undgå hud-skadelige stoffer som f.eks. cigaretter og alkohol, og sikre, at vi får nok søvn til at give vores muskler tid til at forny sig, slappe af og bremse age-defyprocessen af rynkedannelse. Men når alt er sagt og gjort, bør vi også indse at rynker er en naturlig del af aldringsprocessen, og selv om vi kan sløve den, kan vi aldrig helt stoppe den.

Der er forskellige behandlinger til rådighed på markedet, der kan hjælpe med at reducere dybden, størrelse og synlighed af fine linjer.

Greenpeople har lave en serie af lækre økologiske produkter til dig der er over 35 år.

 

Leave a Reply