Bakterier i legetøj

Bakterier i legetøj

Oplever du som så mange andre, at dit barn bliver ofte sygt efter opstart i institution? Det er der en helt naturlig årsag til. Når børn leger med legetøjet i børnehaven eller vuggestuen, sker det ofte at legetøjet ryger en tur i munden eller barnet nyser på legetøjet, og så ryger legetøjet videre til et andet barn. Det kan derfor ikke undgås at børnene overfører bakterier til hinanden.

Det er vigtigt at din institution sørger for at få rengjort legetøjet regelmæssigt, men også puder, hynder og gardiner skal have en tur. Det forventes at man kan reducere børnenes sygedage med 10 % bare ved at vaske borde og stole bedre af en det gøres nu, samt at vaske hænder oftere.

Hvordan rengøres legetøj bedst muligt?

Den bedste måde at komme bakterierne til livs er at vaske legetøjet med vand, min. 70 grader, og sæbe. Legetøj som bamser kan for det meste komme i vaskemaskinen, men husk at tjekke lablen.  Andet plastik legetøj, skal overhældes med vand, gerne kogende, men det er som regel nok at vandet er 70 grader. Man kan ikke bruge frysning som en metode til at komme af med bakterier, det ville ellers være dejlig nemt at smide legetøj med elektronik en tur i fryseren, men desværre liver bakterier bare op igen, efter at have været frosset. Legetøj kan også kommes i mikro ovnen eller i opvaskemaskinen, hvis de tåler det.

Man skal passe meget på med at bruge desinficerende midler på legetøj, eller andet der kan komme i munden. Desinficerende midler er nemlig giftige og kan forvolde meget mere skade end bakterierne. Der kan i grelle tilfælde som diarré bruges almindeligt 70 % sprit, til at vaske tingene af i.

Forskere arbejder på en spray, til brug i daginstitutioner som kan sprayes på de områder som kan være svære at rengøre. Sprayen skal gå ind og neutralisere bakterierne så de ikke længere kan smitte børnene. opvaskemiddel

Vil du være ekstra god imod miljøet, kan du bruge økologiske rengørings midler. På www.helsehelse.dk finder du mange forskellige varianter.

Eksempelvis denne skønne opvaskemiddel fra Maison Belle.

Leave a Reply